Hlavní obsah

Český olympijský dům bude v centru Pekingu

PRAHA

Také na olympijských hrách v Pekingu budou moci nejen sportovní fanoušci, ale také novináři, sponzoři a další návštěvníci zavítat do Českého olympijského domu. Ten pokračuje v tradici započaté již od roku 1996, kdy se olympijské hry konaly v Atlantě. „Hlavní funkcí Českého olympijského domu spatřujeme v seznámení návštěvníků LOH s naší tradicí a úspěchy,“ řekla Alena Kindová, ředitelka marketingové agentury Česká olympijská.

Foto: ČOV

Hotel Gloria Plaza v Pekingu, kde bude Český olympijský dům pro LOH 2008

Článek

Český olympijský dům má sloužit jako místo setkávání členů olympijské výpravy, novinářů, partnerů a hostů ČOV. Podle slov Aleny Kindové má sloužit hlavně pro návštěvníky k seznámení s Českou republikou a s úspěchy českých olympioniků.

Jako místo pro Český olympijský dům byl vybrán Hotel Gloria Plaza, jehož třetí patro nese název Sport City. Prostor zhruba okolo 500 metrů čtverečních  bude po dobu olympijských her v Pekingu místem, kde se budou moci návštěvníci potkat s českou kulturou.

Při výběru Českého domu se hledělo převážně na vzdálenost od olympijských sportovišť, kapacitu budovy a dopravní dostupnost. „Rozpočet odpovídá předešlým olympijským domům, bude se pohybovat okolo tří až čtyř miliónů korun,“ řekla Kindová s tím, že nejdražší olympijský dům byl prozatím ten v Aténách, který překročil sumu čtyř miliónů.

Bude v provozu denně zhruba do půlnoci

Český olympijský dům začne fungovat se začátkem Olympijských her a bude trvat až do jejich konce, čili od 8. srpna příštího roku do 24. srpna 2008. Pro návštěvníky bude otevřený tak, aby kvalitně plnil svoji funkci, to znamená od ranních hodin do skončení sportovních akcí toho dne. „Denně bude otevřený zhruba do půlnoci, do dvou hodin do rána,“ doplnila Kindová.

Do této doby se na olympijské hry kvalifikovalo zatím 38 českých sportovců, přičemž jejich možné další navýšení přijde začátkem příštího roku, kdy jsou žhavými kandidáty na kvalifikaci čeští basketbalisté.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články