Hlavní obsah

Střelci se v Aténách potýkají s větrem

PRAHA

Jako jedni z prvních českých sportovců zavítali do dějiště olympijských her v Aténách sportovní střelci. Ti si deset dnů před začátkem sportovního svátku přijeli vyzkoušet olympijskou střelnici. Pod dohledem trenéra Petra Kůrky se na střelnici zacvičovala jeho dcera Kateřina, Václav Bečvář, Tomáš Jeřábek a pistolář Martin Tenk.

Článek

Střelci to mají z olympijské vesnice na střelnici čtyřicet minut autobusem. "Doprava skutečně funguje perfektně, alespoň ta olympijská. Na střelnici jede snad padesát autobusů za den a fungují, i když jsou prázdné. Vyčleněný pruh je čistý, nikdo si do něj netroufne vjet," liboval si trenér české puškové reprezentace Petr Kůrka.

DO STARTU OH ZBÝVÁ10 DNÍ

"Kvůli tomu jsme sem na ten necelý týden jeli. V neděli a v pondělí tu foukal silný vítr, ale našli jsme způsob, jak v něm dobře střílet, to je cenné. Také jsme si odbyli všechny procedury kolem zbraní, čímž jsme ušetřili spoustu času. Už budeme i vědět, kde co najdeme. Zbraně tu zůstanou, my se ve středu vracíme. Zatím není na střelnici tolik rušno. Potkal jsem tu tým USA, na brokové střelnici pálí Italové. Zvykáme si i na vedro, v pondělí bylo přes pětatřicet stupňů. Jediné, co nám v Markopoulu chybí, je jídlo. Není tu nic, vozíme si pití i třeba jogurty a banány," řekl Kůrka, který bude na pátých OH, podruhé už jako trenér.

Vesnice se plní

Také s olympijskou vesnicí jsou střelci spokojení. "Bydlím ve společném domě jako mise, takže mám na pokoji internet. Zatím jsem tu viděl jen vodáky, kteří využívali posilovnu a jídelnu. K dispozici je i bazén. Na jídelně je nejlépe vidět, jak se vesnice plní. V sobotu večer nás tam bylo sotva deset, v neděli už dvakrát tolik a dnes už pár stovek sportovců," dodal Kůrka.

Velmi se mu líbilo i ubytování. "Domky jsou jednopodlažní, poschodí se dají zamknout a jsou na nich čtyři dvoulůžkové pokoje, dvě koupelny a společenská místnost. Určitě to je lepší než v Sydney. Jen se tu hodně práší, protože Řekové finišují. Pod okny jezdí buldozer, sázejí tu stromy, zapouštějí kabely. Už je znát, že se blíží začátek olympiády. Ve městě jsme nebyli. Trénujeme čtyři hodiny denně, pak přijedeme do vesnice, najíme se a sportovci odpočívají. Není chuť někam jezdit. Zatím ani nefungují autobusy z vesnice do centra," uzavřel Petr Kůrka.

Dorazili i vodní slalomáři

Napilno má stále i šéf české olympijské mise František Dvořák. "Děláme práce všeho druhu a opravdu se skoro nezastavíme. Oživili jsme už počítače i faxy, rozmisťujeme nábytek, dokonce jsme si tu sami položili koberec," vykládá a pochvaluje si, že po slavnostním otevření vesnice vše funguje lépe. "Už jsme tu přivítali i první naše sportovce, kromě střelců dorazila o víkendu i skupina vodních slalomářů. Spěchala rovnou ke kanálu a měla jen strach, zda lodě dorazily bez problémů, ale vše je v pohodě. Dokonce jsme jim navíc sehnali průjezd pro auto až přímo do areálu," přibližuje Dvořák.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články