Hlavní obsah

Na OH v akci tenisté, volejbalistky a střelec Tenk

ATÉNY

Úterní program olympijských her by mohl české výpravě přinést další medaili. Střelec Martin Tenk bude v libovolné pistoli na 50 metrů obhajovat bronz ze Sydney. V akci rovněž budou čeští tenisté Novák a Berdych a stolní tenista Petr Korbel. Další zápas čeká plážové volejbalistky Celbovou a Novákovou, kvalifikacemi začínají soutěže vodních slalomářů.

Foto: archiv

Martin Tenk bude útočit na medaili

Článek

Aténská kvalifikace v libovolné pistoli na 50 metrů začne pro Martina Tenka v osm hodin středoevropského letního času, finále je na programu od 11:15.

Do soutěže stolních tenistů v třetím kole vstoupí poslední český zástupce Petr Korbel, kterého čeká Kcho Laj-Čchak z Hongkongu. O postup do třetího kola tenisové dvouhry bude s Rusem Michailem Južným bojovat Jiří Novák, Tomáše Berdycha čeká nejvýše nasazený Švýcar Roger Federer.

Dopoledne si mohou postup do osmifinále zajistit plážové volejbalistky Eva Celbová a Soňa Nováková. V druhém utkání základní skupiny k tomu potřebují porazit Japonky Rjoko Tokunovou a Čiaki Kusuharaovou.

Kvalifikacemi začínají soutěže vodních slalomářů. Na cestu k třetí zlaté olympijské medaili za sebou se může vydat kajakářka Štěpánka Hilgertová, spolu s ní do kvalifikace nastoupí Irena Pavelková. Mezi kanoisty bude startovat Tomáš Indruch.

Reklama