Hlavní obsah

Tenista Massu odjel z Atén bez medailí

ATÉNY

Zřejmě zcela mimo musel být Nicolas Massu po oslavách olympijského vítězství v tenisové dvouhře i čtyřhře. Chilský tenista, jemuž se jako první hráči na světě podařilo na olympiádě vyhrát jak v singlu, tak v deblu, odjel z Atén záhy po skončení tenisového programu. Ovšem bez medailí. Ty zapomněl na pokoji v olympijské vesnici.

Článek

Našel je Rodrígo Banados, trenér chilských plavců, který s Nicolasem sdílel pokoj v olympijské vesnici. "Okamžitě jsem mu volal, abych předešel hrůzám, které tato neuvěřitelná situace mohla vyvolat," řekl Banados listu Las Ultimas Notícias.

Massu se tak brzy se svými medailemi opět setká. Jeho partner ze čtyřhry Fernardo Gonzalez, který v Aténách ještě pár dní zůstal, mu je přiveze do Miami, kde Nicolas po olympiádě tráví čas se svou rodinou.

Podle zpráv z Atén se se ztracenými medailemi roztrhl pytel. Olympijskou medaili, pro změnu tentokrát stříbrnou, organizátorům přinesl jeden aténský taxikář, který ji našel ve svém voze. Patřila nizozemskému veslaři Diederiku Simonovi, který ji získal s osmiveslicí už v neděli. Pořadatelé her slíbili, že poctivý taxikář bude odměněn.

Reklama