Hlavní obsah

Železný vykročí za čtvrtým zlatem v řadě

ATÉNY

Český oštěpař Jan Železný ve čtvrtek zahájí boj o čtvrté olympijské zlato v řadě. K postupu do sobotního finále musí v kvalifikaci přehodit limit 81 metrů, což by vzhledem k jeho letošnímu maximu neměl být problém.

Foto: ČTK/Dan Krzywoň

Jana Železného čeká oštěpařská kvalifikace.

Článek

O finálovou účast bude bojovat i druhý český oštěpař Miroslav Guzdek, nalosován byl do první skupiny, která začne házet v 19:25. Železný se představí v béčku od 20:50. Kvalifikaci výškařek absolvují na aténském Olympijském stadionu od 20 hodin i Zuzana Hlavoňová a Iva Straková.

Souboj o medaile čeká dnes v centru Atén triatlonisty. Navázat na bronz Jana Řehuly z premiérového představení tohoto sportu v olympijském programu v Sydney se budou snažit Martin Krňávek a Filip Ospalý. Oba byli už v Sydney a nyní by si rádi tehdejší bilanci vylepšili. Do plavecké části odstartují v devět hodin.

Zahájení soutěží mají před sebou moderní pětibojaři. Čeští reprezentanti zahájí maratón pěti disciplín v devět hodin šermem, o medaile se pak bude bojovat v šermu, plavání, parkuru a v závěrečném běhu, který odstartuje v 17:20.

Kanoista Martin Doktor se po úspěchu v semifinále kilometrové trati pokusí o postup i na pětistovce a stejný cíl má i Michaela Strnadová. Olympijskou atmosféru okusí poprvé na vlastní kůži i nejmladší členka výpravy, šestnáctiletá moderní gymnastka Dominika Červenková. Dnes ji od 14:30 čeká kvalifikace víceboje.

Reklama

Související témata: