Hlavní obsah

Biatlonista Šlesingr ještě neměl čas oslavit medaile

NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ

Velká únava po náročném programu na mistrovství světa v italské Anterselvě zatím nedovolila českému biatlonistovi Michalu Šlesingrovi oslavit zisk stříbrné a bronzové medaile. První sláva čeká na Šlesingra ve čtvrtek v Letohradě, kde žije. Zatím ale neví, co ho tam přesně čeká.

Článek

"V Itálii jsem se sice ubránil střevní chřipce, která postihla dost závodníků, ale teď jsem hodně unavený. Potřebuji si trochu odpočinout. Proto ani nebyl čas na slavení medailí," řekl Šlesingr na tiskové konferenci v Novém Městě na Moravě, kam zavítal jako host během Evropského poháru a zúčastnil se slavnostního otevření nového biatlonového areálu.

"Jsem mile překvapen, jak zdejší areál vypadá. Určitě je Nové Město schopno zařadit se do seriálu Světového poháru," uvedl Šlesingr, jenž by si rád v Novém Městě i zazávodil. Měkký sníh, s kterým se biatlonisté mořili, jej však nelákal.

Zasloužil si vyší plat

Z Itálie si Šlesingr vedle dvou medailí přivezl i spoustu zážitků. "Nadchla mě atmosféra závodů i výborné podmínky k lyžování. V Anterselvě byla krásná trať. Škoda jen nevydařené tečky v závěrečném závodě s hromadným startem, který mi nevyšel. Ale ani to mi nezkazí skvělý pocit, neboť se mi podařilo výborně načasovat formu," řekl Šlesingr.

Ve zbytku sezóny ho ještě čekají tři závody Světového poháru: od 28. února do 4. března v Lahti, poté od 7. do 11. března v Oslu a od 14. do 18. března v ruském Chanty-Mansijsku. "Bude na mě větší tlak, ale chtěl bych ještě v závěru sezóny udělat nějaký slušný výsledek," uvedl.

V Novém Městě na Moravě čekalo úspěšného biatlonistu příjemné překvapení od zaměstnavatele. Z rukou zástupce ředitele pro tělovýchovu a sport ministerstva vnitra Jiřího Drbohlava převzal nový platový výměr. "Kolik bude brát, je ale tajemství. Mohu jen prozradit, že bude třetím nejlépe placeným sportovcem ministerstva vnitra po běžci na lyžích Lukáši Bauerovi a střelkyni Kateřině Kůrkové," řekl Drbohlav.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články