Hlavní obsah

Neumannová má před obhajobou obavy z proměnlivosti počasí

SAPPORO

Po nedělním zisku stříbrné medaile ve skiatlonu čeká Kateřinu Neumannovou na světovém šampionátu v klasickém lyžování v japonském Sapporu její hlavní disciplína. V úterním běhu na deset kilometrů volnou technikou bude obhajovat titul mistryně světa z předloňského roku z Oberstdorfu.

Foto: Adidas

Kateřina Neumannová

Článek

"Stříbro ze skiatlonu pro mě znamenalo uklidnění před úterním závodem. Na druhé straně ale výsledek skiatlonu naznačil, že je Zavjalovová ve velmi dobré formě," řekla novinářům Neumannová.

Jak dopadne Kateřina Neumannová na volné desítce?
Hlasujte v anketě Sport.cz!

Více než soupeřek se ale obává počasí. "Je pro mě ještě větším strašákem než soupeřky. Předpověď hovoří o velkém oteplení až o pět stupňů. A také má připadnout až šest centimetrů nového sněhu," prohlásila Neumannová.

Vzhledem ke své výšce a bruslařské technice nemá v oblibě měkkou stopu. "Bude záležet, co pořadatelé za takové situace s tratí udělají. Pokud na ni vyjedou před závodem strojem, tak bude stopa měkká a budou problémy," naznačila lyžařka.

Jedna z favoritek

V každém případě ale patří Neumannová na bruslařské desítce k hlavním favoritkám. Její šance zvyšují i dvě vítězství z letošní sezóny Světového poháru na této trati. V polovině listopadu ve švédském Gällivare suverénně porazila Estonku Kristinu Šmigunovou i Norku Marit Björgenovou, krátce před Sapporem pak přidala prvenství v čínském Čchang-čchunu. Tam však nestartovaly její největší soupeřky, které se už připravovaly v Japonsku.

V dalším přímém souboji na této trati před třemi týdny v Davosu skončila Neumannová čtvrtá, když ji porazily všechny tři její největší současné konkurentky. Vyhrála Finka Virpi Kuitunenová před vítězkou nedělního skiatlonu Ruskou Zavjalovovou, třetí byla Björgenová.

Reklama