Hlavní obsah

Boulařka Sudová obhájila páté místo v paralelní jízdě na MS

MADONNA DI CAMPIGLIO

Akrobatická lyžařka Nikola Sudová obhájila na světovém šampionátu v Madonně di Campiglio páté místo v paralelní jízdě v boulích. Ve čtvrtfinále ji vyřadila největší favoritka Kanaďanka Jennifer Heilová, která později získala titul stejně jako předloni ve finské Ruce. Mezi muži triumfoval Australan Dale Begg-Smith, jenž byl podobně jako Heilová v pátečním hlavním závodu druhý.

Foto: Max Rossi, Reuters

Jennifer Heilová (vlevo), přemožitelka Nikoly Sudové na MS.

Článek

Sudová z kvalifikace postoupila jako osmá a projít prvním kolem vyřazovací fáze jí pomohl pád soupeřky. Norka Ingrid Berntsenová neustála druhý skok a do cíle nedojela. "Měla jsem štěstí, ale to k tomu patří. Kdyby nespadla, tak jsem nepostoupila," řekla spolupracovníkovi ČTK čtyřiadvacetiletá česká reprezentantka.

Ve čtvrtfinále byla nad její síly vítězka letošního Světového poháru Heilová. "V dualech hraje rychlost větší roli. Když máš rychlost, tak dostaneš víc bodů za techniku i skoky. Nebyla to špatná jízda, jsem spokojená. Páté místo je hezký konec sezóny," uvedla Sudová.

Kanaďanka mířila za triumfem neohroženě a v jízdě o zlato si poradila i s Američankou Shannon Bahrkeovou. Mladší ze sester Sudových Šárka neprošla z kvalifikace o jedinou příčku a skončila celkově sedmnáctá.

Begg-Smith si rovněž spravil náladu po pátečním stříbru. Ve finále na vítěze Světového poháru nestačil francouzský lyžař Guilbaut Colas, jehož naděje navíc zhatil pád. Čeští reprezentanti zatím výkonnost na postup do finálové šestnáctky nemají, nejlepším z kvarteta byl jednatřicátý Lukáš Vaculík.

Výsledky - paralelní jízda:
Muži:
1. Begg-Smith (Austr.), 2. Colas (Fr.), 3. Šarifulin, 4. Valintějev (oba Rus.), 5. Bilodeau (Kan.), 6. Ochs (Fr.), ...31. Vaculík, 35. Novák, 39. Skoupil, 46. Kotek (všichni ČR) - nepostoupili z kvalifikace.
Ženy:
1. Heilová (Kan.), 2. Bahrkeová (USA), 3. Marblerová (Rak.), 4. Richardsová (Kan.), 5. N. Sudová (ČR), 6. Vogtliová (USA), ...17. Š. Sudová (ČR) - nepostoupila z kvalifikace.

Reklama