Hlavní obsah

Běžec na lyžích Bauer podstoupí artroskopickou operaci kolena

PRAHA

Stříbrného olympijského medailistu v běhu na lyžích Lukáše Bauera čeká operace pravého kolena. Do péče primáře Oldřicha Vasala se svěří ve čtvrtek v sokolovské nemocnici. Kvůli operaci přijde Bauer o reprezentační soustředění ve Švédsku, z přípravy by měl vypadnout zhruba na tři týdny.

Foto: Adidas

Lukáš Bauer

Článek

Bauer má problémy s kolenem již od prosince. Kloub ho limituje hlavně při běhání a dřepech. "A běh je dost důležitý, nemohu jezdit jenom na kole a kolečkových lyžích. Problém je lepší řešit takhle než opakovanými injekcemi," řekl spolupracovníkovi ČTK Bauer, který v polovině srpna oslaví třicáté narozeniny.

Co přesně problémy v koleně způsobuje, zatím neví. "Snažil jsem se mu domluvit po dobrém, ale už to nejde. Na magnetické rezonanci to vypadalo, že tam nic není. Artroskopie se používá i jako diagnostický postup, takže potom uvidíme, co dál," řekl běžec.

Od operace si hlavně slibuje, že se definitivně problémů zbaví. V nemocnici by měl strávit maximálně čtyři dny, nucenou pauzu na lůžku využije ke studiu. "Aspoň budu dohánět školu, protože v úterý mám zkoušku z územního plánování," dodal student Vysoké školy báňské.

Reklama