Hlavní obsah

Neumannová má sportovního ředitele pro lyžařské MS

LIBEREC

Prezidentka organizačního výboru mistrovství světa v klasickém lyžování 2009 v Liberci Kateřina Neumannová získala stálého sportovního ředitele. Klíčovým manažerem se stal Michal Lamplot. Pokud by Neumannová sportovního ředitele nesehnala sama do 27. září, musela by jí s výběrem pomoci Mezinárodní lyžařská federace (FIS).

Článek

Pětadvacetiletý Lamplot nedávno dostudoval Vysokou školu ekonomickou a má zkušenosti z pořádání závodů Světového poháru v běhu na lyžích v Novém Městě na Moravě. "Staral jsem se tam o činnost sekretariátu. Znám se osobně s funkcionáři FIS," dodal Lamplot.

Působil také jako člen rady Tour de Ski, kde zajišťoval logistiku. Scházejí mu zatím větší zkušenosti z pořádání závodů ve skoku a v severské kombinaci. Lamplotovi nicméně chybějí hlavní manažeři a ředitelé závodů ve skoku, v severské kombinaci i v běhu. Chce je sehnat během několika příštích dnů nebo týdnů. "Určitě nepůjde o měsíce, času není nazbyt," upozornil Lamplot. Ve sportovní sekci MS čeká Lamplota práce s přibližně 700 lidmi.

S Lamplotem počítal i bývalý organizační výbor, vedený odvolaným prezidentem Romanem Kumpoštem. Podle bývalého mluvčího OV Vladimíra Zemánka se plánovalo s Lamplotovým využitím ve střední funkci ve sportovní sekci MS.

Jednání začnou znovu

Po odchodu Kumpošta, který si koncem července vynutilo ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy, se rozpadl i několikasetčlenný tým ze sportovní sekce - ředitelů závodů, vedoucích kanceláří závodů, mezinárodních rozhodčích nebo technických pracovníků. Neumannová je oslovila, aby se vrátili, většina z nich ale odmítla nebo se zatím ještě nerozhodla. Lamplot s nimi začne jednat znovu, obrátí se například na bývalého manažera MS pro běhy na lyžích Jakuba Vodrážku.

V Liberci představila Neumannová v září již čtyři nové manažery a členy svého štábu. Před Lamplotem šlo o bezpečnostního konzultanta Jana Hlaváčka, bývalého policistu a jednoho z pořadatelů Světových pohárů v běhu na lyžích v Novém Městě na Moravě, ředitele sekce informačních technologií Pavla Habartu a ředitelku sekce obchodu a marketingu Renatu Abtovou.

Mistrovství světa v klasickém lyžování se v Liberci uskuteční od 18. února do 1. března 2009. Stát předloni poskytl na šampionát 569 miliónů korun a přidá dalších 700 miliónů. Zhruba 400 miliónů uvolní město Liberec a 150 miliónů Liberecký kraj.

Organizačnímu výboru MS v Liberci v současné době chybí zhruba 40 až 50 miliónů korun na Světové poháry ve skoku na lyžích, v běhu a v severské kombinaci, s nimiž se v únoru příštího roku počítá jako s generální zkouškou na MS. Bývalá ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Dana Kuchtová slíbila pořadatelům SP buď dotaci nebo půjčku.

Reklama

Související témata: