Hlavní obsah

Biatlonistka Glagowová na úvod sezóny podruhé vyhrála

KONTIOLAHTI

Německá biatlonistka Martina Glagowová si na úvod sezóny připsala ve Světovém poháru druhé vítězství za sebou. Po čtvrtečním úspěchu ve vytrvalostním závodě byla v Kontiolahti nejrychlejší i ve sprintu. Z českých reprezentantek tentokrát bodovala jen jednadvacátá Zdenka Vejnarová.

Článek

Osmadvacetiletá Glagowová se přitom na žádném mezičasu nepohybovala na vedoucí pozici. Ve vyrovnaném závodu však při bezchybné střelbě nejlépe zvládla finiš a o pouhé tři desetiny sekundy porazila krajanku Kati Wilhelmovou, která musela po první střelbě absolvovat jedno trestné kolo. Třetí skončila Norka Tora Bergerová, jež na vítězku ztratila jen šest desetin.

Vejnarová se na střelnici nemýlila, ale běžecky na nejlepší soupeřky nestačila. Po čtvrtečním desátém místě se tak tentokrát s bezmála minutovou ztrátou nevešla do dvacítky. Trenér Ondřej Rybář byl přesto spokojený. "Zdenka ukázala, že tady má střeleckou formu. Z třiceti ran za oba závody se netrefila jen jednou," řekl spolupracovníkovi ČTK Rybář.

Výkony Vejnarové si pochvaloval. "Je vidět, že je na tom kvalitativně lépe než v minulých letech a já věřím, že tyhle body nebudou poslední, jako tomu bylo loni, kdy bodovala jen v úvodním kole SP," věřil trenér ženského družstva.

Ve čtvrtek dvanáctá Magda Rezlerová při třech chybách na druhé střelecké položce nemohla usilovat o body, skončila pětapadesátá. "Pokazila stojku, jinak by mohla pomýšlet na desáté až patnácté místo. Pozitivní je, že to stačilo na nedělní stíhačku. Odstup není při vyrovnanosti pole tak velký, s běžeckou formou se může dostat vysoko," uvedl Rybář.

Slova chvály našel i pro třetí z Češek Zuzanu Tryznovou, která si 63. místem pojistila účast v dalším díle Světového poháru v Hochfilzenu, kde bude podle nového systému startovat jen devadesátka nejlepších žen i mužů.

Kontiolahti - sprint (7,5 km):
1. Glagowová 21:24,1 (0 trestných kol), 2. Wilhelmová (obě Něm.) -0,3 (1), 3. Bergerová (Nor.) -0,6 (0), 4. Henkelová (Něm.) -3,0 (0), 5. Varisová -16,9 (1), 6. Mäkäräinenová (obě Fin.) -18,3 (1), 7. Neunerová (Něm.) -19,0 (2), 8. Chvostenková (Ukr.) -19,5, 9. Denkingerová (Něm.) -19,6 (1), 10. Baillyová (Fr.) -24,1 (1), ...21. Vejnarová -58,5 (0), 55. Rezlerová -1:53,2 (3), 63. Tryznová (všechny ČR) -2:03,1 (1).
Průběžné pořadí SP (po dvou závodech):
1. Glagowová 100 b., 2. Denkingerová 71, 3. Olofssonová 60, 4. Jonssonová (obě Švéd.) 59, 5. Baillyová 58, 6. Wilhelmová 56, ...14. Vejnarová 36, 21. Rezlerová 22.

Reklama