Hlavní obsah

Sdruženář Slavík při vítězství Bielera opět v SP bodoval

SEEFELD

Český sdruženář Tomáš Slavík nenavázal v sobotním sprinterském závodu Světového poháru na minulý víkend, kdy obsadil sedmé a dvanácté místo, nicméně díky 25. pozici dosáhl na bodovanou příčku. V rakouském Seefeldu si připsal druhé vítězství v sezóně domácí Christoph Bieler.

Článek

Rakouský reprezentant udělal rozhodující krok k výhře ve skokanské soutěži, v níž si vybudoval osmnáctisekundový náskok pro běžeckou část. Na 7,5 km dlouhé trati dokázal Bieler udržet náskok před silnou dvojicí Magnus Moan, Ronny Ackermann, která dojela sedm sekund za ním. Nor Moan porazil vedoucího muže průběžného pořadí SP Ackermanna o pouhou desetinu sekundy.

Slavík se dokázal propracovat na bodované pozice jako jediný z českého tria, kterému se skokanská část totálně nevydařila. Nejlepší český sdruženář sezony se posunul z 36. místa o jedenáct příček, Pavel Churavý dosáhl jen na 31. pozici a Miroslav Dvořák na osmatřicátou.

Dnes se v Seefeldu kvůli špatné meteorologické předpovědi na neděli odskákalo i jedno kolo druhého závodu. V případě, že počasí umožní ještě druhé kolo v neděli, pojede se dlouhý závod, pokud podmínky sdruženáře na můstek nepustí, čeká je opět sprint.

SP - sprint 7,5 km:
1. Bieler (Rak.) 19:33,9 min., 2. Moan (Nor.) -7,1, 3. Ackermann (Něm.) -7,2, 4. Kobajaši (Jap.) -8,8, 5. Lamy Chappuis (Fr.) -9,2, 6. Demong (USA) -9,7, ...25. Slavík -1:30,6, 31. Churavý -1:56,3, 38. Dvořák (všichni ČR) -2:57,0.

Reklama