Hlavní obsah

Do závodu na Ještědu postoupilo osm Čechů, ale bez Jandy

LIBEREC

Domácím skokanům se vydařila kvalifikace na páteční závod Světového poháru na velkém můstku v Liberci. Do prvního kola na Ještědu zasáhne osm Čechů, čerstvě osmnáctiletý Jiří Mazoch dokonce při svém první startu v elitním seriálu v kariéře skočil 124 metrů a obsadil pátou pozici.

Článek

Nepostoupili jen bývalý vítěz Světového poháru Jakub Janda, jenž skončil na děleném 42. místě, a nováček v týmu Čestmír Kožíšek (49.). Závod začne v 16:30.

Nejlepší desítka skokanů podle aktuálního pořadí v SP, která má účast v závodě jistou, skákala pouze tréninkově z nižšího nájezdu, přesto vedoucí muž seriálu Thomas Morgenstern z Rakouska doletěl do vzdálenosti 134 metrů. Kvalifikaci vyhrál Fin Janne Happonen, který předvedl výkon 125,5 metru, druhý skončil Rakušan Martin Koch a třetí byl Polák Adam Malysz.

Borek Sedlák byl po 122,5 metru dlouhém skoku šestý, Ondřej Vaculík se kvalifikoval jako desátý a Roman Koudelka skončil dvě místa za ním. Lukáš Hlava byl osmnáctý, Antonín Hájek dvaadvacátý, Jan Matura postoupil ze 24. pozice a jako poslední z Čechů prošel mezi padesátku Martin Cikl na 38. pozici.

Janda byl po nepovedené kvalifikaci rozčarován. "Úplně jsem to pokazil, raději se mě na nic neptejte. Vůbec nevím, co se stalo, co jsem udělal špatně," řekl bývalý vítěz Turné čtyř můstků Janda a rozhovor s novináři odmítl.

Reklama