Hlavní obsah

Češi skončili v závodu SP v Big Airu v Deštném v kvalifikaci

Deštné v O.h.

Pro české jezdce skončila premiéra závodu Světového poháru v lyžařském Big Airu na domácím území v kvalifikaci. V Deštném v Orlických horách, kde je na programu finále disciplíny, se z šestice Čechů nejlépe vedlo Štěpánu Hudečkovi, který obsadil celkově 28. místo.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Lyžař Vojtěch Břeský před finále finále Světového poháru v disciplíně Big Air v Deštném v Orlických horách.

Článek

Šestnáctiletý Hudeček při svém prvním startu mezi elitou dostal za druhý skok 64,75 bodu a v první kvalifikační skupině byl třináctý. Nevešel se ale mezi nejlepší čtyři, kteří postoupili přímo do finále, ani mezi další šestici pro semifinále.

Největší tuzemská naděje Matěj Švancer obdržel v druhé kvalifikační skupině za první skok 61,75 bodu, skončil v ní šestnáctý a celkově obsadil 29. místo. Nevedlo se ani čtveřici Vojtěch Breský, Radek Palkoska, Jan Ferbr a Vojtěch Ševeček.

Nejlepší výkon předvedl Španěl Thibault Magnin, který získal od rozhodčích 93,5 bodu. Vedoucí muž disciplíny Nor Birk Ruud měl o bod méně.

Závod žen, původně plánovaný na dnešek, organizátoři přeložili na sobotu. Kvalifikace začne ve 13:00 a čas finále bude upřesněn. Muži budou mít dle rozpisu semifinále od 18:00 a o dvě hodiny později začne finále.

Reklama