Hlavní obsah

Je to Lukášův rok, shodují se soupeři Bauera

LIBEREC

Jen souhra mimořádně nešťastných okolností již zřejmě může připravit Lukáše Bauera o celkové vítězství v letošním Světovém poháru. Do konce sezóny zbývá osm podniků a český závodník vede průběžné pořadí s náskokem 353 bodů na druhého Němce Reného Sommerfeldta. „Rozhodnuté to není nikdy, musí zůstat zdravý. Už ale nemusí vyhrávat, stačí sem tam posbírat nějaký bod,“ komentoval pořadí seriálu Bauerův reprezentační kolega Martin Koukal.

Článek

Bauer si díky druhému místu v sobotním závodu v Liberci připsal dalších osmdesát bodů a opět poodskočil největším pronásledovatelům. Němec Sommerfeldt skončil dvanáctý a Nor Hetland nezávodil. „Tenhle rok prostě patří Lukášovi. Myslím, že jej o Křišťálový glóbus už nikdo nepřipraví,“ prohlásil vítěz závodu Jean Marc Gaillard z Francie.

S tím souhlasil i Sommerfeldt, který svému kamarádovi z Krušných hor šlape na paty nejvíc. „Pokud bude po zdravotní stránce v pořádku, tak by jeho celkový triumf nemělo ve zbytku sezóny nic ohrozit,“ uvedl třiatřicetiletý závodník z Oberwiesenthalu. „Moc mu to přeji. Jsme přátelé, trénujeme spolu. Takže je to vlastně trochu i moje zásluha,“ dodal se smíchem německý reprezentant.

Obrovskou radost dával po skončení závodu najevo Bauerův trenér Miroslav Petrásek. „Další vynikající výkon! Lukáš má prostě neuvěřitelnou sezónu, takhle vyrovnané výkony se jen tak nevidí. Pokud nepřijdou zdravotní komplikace a bude moci normálně závodit, tak by neměl o celkové prvenství přijít. Věřím, že závěr zvládneme a po finále v Bormiu bude velký důvod k oslavám,“ vyprávěl kouč českého výběru.

A co na to říká sám Bauer? „Nechci tolik chvály ani slyšet. Ještě zpychnu a začnu si myslet, že umím lyžovat,“ komentoval český reprezentant se smíchem výroky svého okolí.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články