Hlavní obsah

Ministr vnitra požádá vládu o zvýšenou ostrahu objektů při MS

PRAHA

Tři stovky vojáků a zatím blíže neurčený počet policistů se budou starat o bezpečí návštěvníků mistrovství světa v klasickém lyžování v Liberci 13. února až 3. března. Ministr vnitra Ivan Langer předloží v pondělí 19. ledna vládě také návrh na zvýšenou ochranu některých objektů, které by mohly být terčem zájmu různých radikálních uskupení. Tuto informaci sdělila Hana Malá z tiskového odboru ministerstva vnitra.

Foto: Sport.cz

Zasněžený běžecký areál ve Vesci

Článek

Jedním z takto ohrožených objektů je podle Malé Židovská synagoga v Liberci. K úplnému zajištění bezpečnosti tohoto objektu je nutné, aby policie mohla například u návštěvníků zjišťovat důvod vstupu, jejich totožnost, provádět prohlídku vnášených a vynášených věcí, vjíždějících a vyjíždějících aut nebo provádět osobní prohlídku.

Pro preventivní zajištění bezpečnosti tzv. chráněných objektů je potřeba souhlas vlády. Náklady spojené s přijetím návrhu budou podle Malé hrazeny z rozpočtů ministerstva vnitra a zčásti také ministerstva obrany, pokud se na plnění tohoto úkolu budou podílet také vojáci.

Reklama

Související témata: