Hlavní obsah

Bauer: Už se mě snad lidi nebudou ptát, kdy přijde forma

OTEPÄÄ

Český běžec na lyžích Lukáš Bauer se v sobotu radoval z prvenství v závodě Světového poháru na 15 kilometrů klasickou technikou v estonském Otepää a připsal si celkově devátý triumf v kariéře. „Každý dobrý výsledek je super a každé vítězství je nádherné,“ řekl na svých stránkách Bauer, jenž jako první dokázal v Otepää obhájit první místo.

Článek

O svém vítězství rozhodl Bauer až v samém finiši, ve kterém udržel náskok před Švédem Johanem Olssonem, v cíli byl dříve o 1,5 sekundy. „Registroval jsem, že v posledním kole se snaží pár závodníků za mnou o atak. Chvílemi mě stahovali, přesto jsem to udržel. Olsson měl lepší závěr, ale vyhrál jsem já, a to se počítá,“ řekl spokojený Bauer.

Bauer chtěl závod rozjet v klidu, ale nakonec zvolil rychlejší tempo. „Prvních pět kilometrů se mně jelo dobře. Za mnou vyráželi ještě tři lidi, tak jsem si v prvním kole říkal: dobře, tak nejhůř budu čtvrtý. Od druhého kola už jsem věděl, že jedu první, ale taky jsem cítil, že síly rychle mizí,“ poznamenal závodník.

Bauer se bál deště

Před závodem se český běžkař obával deště. „Pár kapek před startem spadlo. Podmínky se ukázaly jako velice těžké. Musím poděkovat servisu a všem lidem, kteří se na lyžích podíleli, protože jely opravdu velmi dobře,“ pochválil servisní tým lyžař, jenž se nyní přesune do Harrachova.

Bauer si před blížícím mistrovstvím světa určitě zvýšil sebevědomí. „Forma se dostavuje, jak plánoval Míra Petrásek. Je to dobré, protože se lidi nemusí ptát, kdy přijde forma. Je to dobrá vzpruha jak pro mě, tak pro servis i lidi, kteří se motají okolo,“ radoval Bauer, jenž se stal prvním lyžařem, který v Otepää dokázal obhájit vítězství. "To jsem ani nevěděl, na statistiky moc nejsem," doplnil.

Reklama

Související témata: