Hlavní obsah

Běžkař Bauer začíná necelé dva týdny před MS trénovat naplno

PRAHA

Nejlepší český běžec na lyžích Lukáš Bauer od soboty opět začne trénovat naplno. Zdravotní stav loňského vítěze Světového poháru se po nedávných potížích zlepšil natolik, že se již bez omezení pustí do přípravy na mistrovství světa, které začne za necelé dva týdny v Liberci.

Článek

"Čas je omezený. Musíme udělat hodně práce, aby efektivita byla co nejvyšší," uvedl v pátek stříbrný olympijský medailista z Turína na svých webových stránkách. "Jezdím s filtrem v puse, takže je odpor vzduchu na dýchání trochu větší, ale to je v pohodě. Jsem pod kontrolou doktora Martina Koldovského a můj zdravotní stav se zlepšuje," dodal jednatřicetiletý Bauer.

Zdravotní problémy českého lyžaře začaly po jeho nejlepším výsledku v sezóně, jímž bylo 24. ledna vítězství na klasické patnáctce v závodě SP v Otepää. Následně měl potřetí v sezóně nález na průduškách a bral antibiotika.

Nyní se však již Bauer cítí dobře a i výsledky z dosavadního lehčího tréninku jsou podle něj slušné. "Kdybych nevěděl, že jsem měl zdravotní komplikace, tak to je slabší, ale protože mám za sebou určité problémy, tak musím říci, že se mi jezdí výrazně lépe, než jsem očekával," uvedl s tím, že ho však trochu trápí bruslení. "Na klasice se mi líbí víc. Vždycky, když je nějaký problém, tak mi jde lépe klasika než bruslení," prohlásil.

Bauer se připravuje v Krkonoších, kde ho při tréninku poznávají i rekreační běžkaři. "Pozdrav a povzbuzení občas slyším, ale neřeším, jestli na mě vejrá hlouček lidí a přemýšlí, jestli to je Bauer, nebo ne. Čas je omezený, musíme udělat hodně práce, takže se soustředím na sebe," prohlásil Bauer, který vedle své parádní disciplíny 15 km klasicky hodlá na tratích ve Vesci startovat ve štafetě, skiatlonu a možná i v maratonu na 50 km.

Reklama

Související témata: