Hlavní obsah

Skokan Schlierenzauer může výhrou v Klingenthalu vyrovnat rekord

VÍDEŇ

Rakouský skokan na lyžích Gregor Schlierenzauer může ve středu vyrovnat rekord v počtu vítězství ve Světovém poháru za sebou. Devatenáctiletý Rakušan vyhrál pět posledních závodů a pokud nenajde přemožitele ani v Klingenthalu, dotáhne se na Finy Janneho Ahonena a Mattiho Hautamäkiho a dalšího Rakušana Thomase Morgensterna, kteří jako jediný dokázali vyhrát šestkrát po sobě.

Článek

A Schlierenzauerovi to v Klingenthalu jde. Vyhrál tam už v roce 2007, kdy přidal i triumf v letní Grand Prix, a je výkonem 142,5 metru rekordmanem můstku.

S devíti výhrami v sezoně jej navíc dělí jen tři úspěchy od Ahonenova rekordu ze sezony 2004/05. V jeho silách je překonat i rekordní počet bodů získaných za sezonu, který drží v sezoně 1999/2000 Němec Martin Schmitt (1833 bodů). Schlierenzauer jich má po 19 z 27 závodů 1520.

Z českých skokanů se představí v Německu Jakub Janda, Roman Koudelka, Martin Cikl a Lukáš Vaculík. Zbytek reprezentace se bude připravovat na liberecké mistrovství světa, místo ještě vedení týmu určí, neboť podle reglementu Mezinárodní lyžařské federace se v místě konání šampionátu nesmí před jeho zahájením dva týdny trénovat.

Reklama

Související témata: