Hlavní obsah

Švédským biatlonistům bylo na MS vyhrožováno smrtí

PCHJONGČCHANG

Švédská výprava na mistrovství světa v biatlonu se musí bát o život. V pondělí bylo jejím členům vyhrožováno smrtí prostřednictvím e-mailových zpráv pocházejících z Ruska. Událost souvisí s prokázaným dopingem tří ruských biatlonistů, které právě Švédové veřejně odsoudili. Informaci potvrdil šéftrenér Seveřanů Wolfgang Pichler.

Článek

"Naši sportovci mají strach," uvedl Pichler s tím, že již požádal Mezinárodní biatlonovou unii (IBU) o bezpečnostní záruky pro švédskou výpravu během závěrečného závodu Světového poháru, který se koná na ruském území v Chanty Mansijsku. "Jinak bychom tam ani nemohli odletět. A my chceme, neboť máme v hodnocení v SP několik nadějných biatlonistů. Ale bezpečnost je přednější," dodal s tím, že jej v neděli dokonce napadl jeden z ruských funkcionářů.

Prezident IBU Anders Besseberg litoval nastalé situace a slíbil, že vedení IBU bude kauzu řešit na svém pátečním zasedání. "Bereme to velmi vážně," upozornil norský funkcionář.

Světový šampionát v Pchjongčchangu tak zasáhla další ze série špatných zpráv. Vše odstartoval dopingový skandál tří ruských reprezentantů, kteří byli suspendováni a už se vrátili domů. Organizátory trápí problémy s oblevou a akutním nedostatkem sněhu, nedělní stíhačka mužů navíc skončila fiaskem jury a trojnásobnou změnou konečných výsledků.

Reklama