Hlavní obsah

Pořád mám rezervy, říká druhá nejlepší slalomářka sezóny Záhrobská

PRAHA

Velmi úpěšnou sezónu má za sebou Šárka Záhrobská. Že by si ale dala odpočinek a lyže na nějakou dobu někam schovala? Kdepak. Letošní vicemistryně světa ve slalomu využije každé chvíle a piluje techniku. "Pořád mám ještě rezervy. Moje nejlepší sezóna teprve přijde," říká čtyřiadvacetiletá lyžařka.

Článek

I když už má Šárka Záhrobská dávno po sezóně, stále lyžuje. „Naposledy jsem stála na lyžích v neděli. Byla jsem na týden v Söldenu, kde Mercedes uspořádal akci - Lyžujeme s Šárkou,“ vyprávěla mistryně světa ve slalomu z roku 2007. Při té příležitosti pilovala nejen svou techniku, ale byla také k dispozici jako poradkyně. „Někteří byli nesmělí a báli se mě na něco zeptat. Našli se ale i odvážlivci, kteří chtěli poradit,“ přiznala s úsměvem.

Odpočinout si tedy po úspěšné, ale náročné sezóně zatím moc nestihla. „Měla jsem docela nabitý program. Nějaké akce, focení, rozhovory... Párkrát jsem byla v Harrachově na běžkách, což byla docela legrace. Ještě mi to úplně nejde, takže do kopce jsem se docela nadřela,“ líčila čtyřiadvacetiletá lyžařka. „Pořád se něco děje. Takže pro mě je odpočinek i to, že jsem doma a nemusím se nikam stěhovat,“ dodala.

Když má volněji, přeci jen si najde čas i na další aktivity. „Ráda si také něco přečtu nebo se projedu na bruslích. A až sleze úplně sníh, chystám se do Krkonoš na kolo,“ prozradila vítězka slalomu v závodě SP v Aspenu. Šárka Záhrobská je členkou Scott Riders Teamu, v němž se sdružilo dvanáct profesionálních sportovců, aby si navzájem vyměňovali zkušenosti a pomáhali si. S motocyklistou Lukášem Peškem už úspěšná lyžařka spolupracuje na fyzické kondici. "Setkáváme se v posilovně, i na běžkách. Snažím se s ním udržet krok, i když je to někdy hodně těžké. Určitě mě to ale posouvá dopředu,“ pochvalovala si.

Nejlepší sezóna teprve přijde

S „regulérní“ přípravou na olympijskou sezónu začne už za týden. „S lehkým tréninkem začnu příští týden a na soustředění na lyžích vyrazíme druhý týden v květnu,“ naznačila plány rodačka z Benecka. „Už se moc těším, baví mě překonávat sama sebe. Věřím, že moje nejlepší sezóna teprve přijde,“ prohlásila několikanásobná medailistka ze světových šampionátů.

"Na konci sezóny vždy proběhne analýza, hledáme chyby a snažíme se vymyslet, jak se ještě zlepšit. Je důležité, aby se člověk pořád vyvíjel. Jsem si jistá, že to stále ještě není úplně dokonalé. Pořád mám ještě rezervy. Až vše vypiluji, věřím, že se dostaví ještě lepší výsledky než byly ty dosavadní. Letos se chceme zaměřit ještě více na lyže. Ráda bych na nich přes léto strávila více času než v minulosti,“ uzavřela druhá nejlepší slalomářka uplynulé sezóny.

Reklama