Hlavní obsah

Bode Miller zřejmě bude pokračovat v lyžařské kariéře

MAYRHOFEN

Čtyřnásobný mistr světa Bode Miller bude zřejmě pokračovat v lyžařské kariéře. Podle agentury AP americký sjezdař tuto informaci svěřil svému výrobci lyží. Návrat na sjezdovky bude ale možná platit jen pro závody Světového poháru, ke startu na olympijských hrách ve Vancouveru se jednatřicetiletý sportovec nechce zavazovat.

Článek

Miller předčasně ukončil poslední ročník Světového poháru v březnu po nevydařeném mistrovství světa ve Val d'Isere. To jen korunovalo smolnou sezonu, v níž Američan nevyhrál ani jeden závod. Prohlásil tehdy, že se po sérii zklamání bude raději věnovat své roční dceři, a uvažoval o úplném konci úspěšné kariéry.

Sám Miller se zatím k případnému pokračování kariéry vyjadřovat nechce. "Nebudu o tom mluvit, nedůvěřuji médiím. Proč si nenapíšete, co chcete, jako vždy? Vždyť to je přesně to, co děláte," odmítl rozhovor agentuře AP.

Sdílnější byl ale ředitel společnosti Head, s níž má lyžař smlouvu, Rainer Salzgeber. "Nedivil bych se, kdyby nám řekl, že si rok odpočine, ale samozřejmě jsem si to nepřál. Řekl, že chce pokračovat," prohlásil Salzgeber.

"Ptal jsem se ho i na olympijské hry, řekl ale, že to není věc, na kterou se soustředí, i když to pro něj bude mít samozřejmě podle smlouvy finanční dopad. Zároveň chce mít vše na vlastní zodpovědnost, nebude mít žádné trenéry. Když bude trénovat sám, bude mít víc klidu a prostoru," dodal.

Miller podle Salzgebera už začal s tréninkem na suchu, aby byl připraven na první závod sezóny, který bude na programu 25. října v Söldenu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.