Hlavní obsah

Čeští sdruženáři chtějí v létě navázat na úspěšnou zimu

PRAHA

Vedle skokanů na lyžích zahájí o víkendu letní sezonu také sdruženáři. Ve čtyřdílné Grand Prix by rádi zúročili výsledky náročné přípravy a navázali na úspěšnou zimu. Trenér Luděk Šablatura nominoval osvědčený čtyřlístek Dukly Liberec Pavel Churavý, Tomáš Slavík, Miroslav Dvořák, Aleš Vodseďálek.

Článek

"Před pár dny jsme se vrátili ze soustředění v Innsbrucku, kde jsme měli kvalitní podmínky a kluci předváděli dobré výkony. Bylo by skvělé, kdyby si v letošní Grand Prix udrželi minimálně takovou formu, s jakou končili zimní sezonu," řekl Šablatura v tiskové zprávě.

Sdruženáři vsadili na podobný model přípravy, který se osvědčil v uplynulé sezoně. "Jen jsme se více zaměřili na speciální čínská cvičení, jako třeba tai-či," podotkl Šablatura. Vedle Innsbrucku absolvovala výprava i soustředění v Klingenthalu, Verlachtu a v Chorvatsku, v domácích podmínkách v Harrachově a Liberci.

V zimě nejlepší český reprezentant Churavý měl na začátku přípravy problémy se zády. Kvůli nim vynechal začátkem týdne testovací závod. "Občas se mi problémy ještě vracejí, proto cítím, že forma zatím není úplně stabilní. Ale letní Grand Prix beru hlavně jako přípravu na zimu a věřím, že do té doby potíže zmizí," uvedl Churavý.

Sdruženáři se v rámci letního Kontinentálního poháru 9. září představí i v Liberci na Ještědu a ve Vesci. Tamní závod bude současně letním mistrovstvím České republiky v severské kombinaci.

Program letní Grand Prix sdruženářů:
8. srpna: Hinterzarten (Něm.),
10. srpna: Predazzo (It.),
13. srpna: Oberstdorf (Něm.),
15. srpna: Einsiedeln (Švýc.).

Reklama