Hlavní obsah

Záhadné trable snowboardisty Novotného nakonec spravil léčitel

PRAHA

Snowboardcrossař Michal Novotný je po nucené měsíční pauze zpátky v tréninku. Záhadné jaterní potíže, které jednu z českých nadějí pro olympiádu ve Vancouveru zabrzdily v přípravě, odezněly. I k údivu lékařů ale až s pomocí léčitele. „Testy jsou ještě lehce zvýšené, ale už mohu dělat, co potřebuji,“ těší Novotného.

Článek

Příprava českého olympionika se zadrhla po úspěšné zářijové misi v Austrálii, kdy lékařské testy odhalily zvýšené jaterní testy. Na příčinu problémů se ale odborníkům nedařilo přijiít. „Lékaři udělali bambilión testů a v podstatě nic špatného nenašli,“ vrátil se Novotný k období nejistoty při čtvrtečním setkání s novináři, na němž byl představen Vancouver Snowboard Team.

Třináctý muž z olympiády v Turíně se proto nakonec rozhodl k radikálnímu řešení. „Jel jsem za léčitelem. A permanentní týdenní kúra mi neskutečně pomohla. I sami doktoři se diví, jak je to možné,“ vyprávěl. Způsob, jakým se problémů zbavil, ale prozradit nechtěl. „To vám nepovím, to je tajné,“ líčil se smíchem. „Už takhle si lidi budou myslet, že jsem blázen,“ dodal.

Testy českého reprezentanta sice ještě nejsou stoprocentně v normě, lékaři mu ale povolili začít znovu s tréninkem. „Konečně jsem mohl jet na čtyři dny na hory a začít se normálně pohybovat,“ oddechl si. Na novém prkně, s nímž se představí ve Vancouveru, se cítil skvěle. „Překvapivě to bylo dobré. Byl jsem trochu slabý, ale cítil jsem se výborně. Nevím, možná to bylo tím, že jsem se po měsíční pauze obrovsky těšil, a přišel jsem si, jako by tam žádný výpadek nebyl,“ dodal spokojeně.

Reklama

Související témata: