Hlavní obsah

Francouzský sjezdař Dalcin má po pádu v tréninku řadu zranění

BEAVER CREEK

Několik zranění utrpěl zkušený francouzský lyžař Pierre-Emmanuel Dalcin při pádu v závěrečném tréninku na sjezd Světového poháru v americkém Beaver Creeku. Dvaatřicetiletému závodníkovi kvůli nim hrozí konec kariéry.

Článek

Dalcin má podle agentury APA zpřetrhané vazy v obou kolenou, zlomenou pravou ruku, vykloubené levé rameno, otřes mozku a poranění v obličeji. Vítěz předloňského sjezdu Světového poháru ve Val d'Isere byl převezen do nemocnice ve Vailu, kde by měl zůstat do pondělí, než odletí s francouzskou výpravou domů.

Dalcin spadl poté, co při skoku před dojezdem do cíle narazil do branky. Následně skončil v bezpečnostní síti. Na stejném místě upadl také Rakušan Rainer Schönfelder, který si poranil koleno.

Kvůli kritice francouzských a rakouských trenérů zástupci FIS nebezpečnou pasáž upravili tak, že se páteční sjezd do superkombinace obešel bez pádů. "Jinak bychom se při kombinaci dočkali dalších ošklivých nehod," řekl rakouský šéftrenér Toni Giger.

Hned v úvodu sezony alpských lyžařů postihlo vážné zranění už několik závodů, což znepokojuje vedení FIS. "Každý víkend přicházíme o dva lyžaře," uvedl sportovní ředitel FIS Günter Hujara. V kanadském Lake Louise si zlomil nohu domácí John Kucera a Američan T. J. Lanning si poranil páteř. Zástupci týmů a funkcionáři FIS chtějí objasnit příčiny těžkých zranění sjezdařů na mimořádné schůzce.

Reklama

Související témata: