Hlavní obsah

Skikrosař Kraus skončil už ve čtvrtfinále, vyhrál znovu Schmid

INNICHEN

Skikrosař Tomáš Kraus obsadil desáté místo v dnešním závodu Světového poháru v Innichenu, když vypadl už ve čtvrtfinále. Čtyřnásobný vítěz seriálu SP tak zahájil po pondělním pátém místě na stejné sjezdovce olympijskou sezonu dalším nezdarem. Výhry z prvního závodu zopakovali Švýcar Michael Schmid a Švédka Anna Holmlundová.

Foto: Sport.cz

Skikrosař Tomáš Kraus

Článek

Pětatřicetiletý Kraus zvládl bez problémů první kolo, ve čtvrtfinále však neměl kvůli šestému času z kvalifikace tak výhodnou startovní pozici a na trati jako druhý v pořadí musel čelit náporu Francouze Kuhna. S ním jel pár metrů rameno na rameno, po skoku ztratil v letu rovnováhu, otočil se a dojel se ztrátou čtvrtý.

Stejně jako v úterý jasně vládl vítěz kvalifikace Schmid, mezi ženami rovněž Holmlundová nenašla ani v jedné jízdě přemožitelku. O jedinou setinu utekl postup z kvalifikace Zdeňku Šafářovi, další trojice českých lyžařů skončila hluboko v poli poražených.

Další závod SP čeká skikrosaře 9. ledna v Les Contamines.

Druhý závod SP v akrobatickém lyžování ve skikrosu - Innichen (Itálie)
Muži: 1. Schmid (Švýc.), 2. Grönevold (Nor.), 3. Netzer, 4. Spalinger (oba Švýc.), 5. Kuhn, 6. Gavaggio (oba Fr.), ...10. Kraus (ČR) - vyřazen ve čtvrtfinále, 33. Šafář, 80. Čermák, 81. Jakub Kopřiva (všichni ČR) - nepostoupili z kvalifikace.
Pořadí SP (po 2 z 12 závodů): 1. Schmid 200, 2. Grönevold 130, 3. Kuhn 125, ...6. Kraus 71.
Ženy: 1. Holmlundová (Švéd.), 2. Davidová (Fr.), 3. Lüdiová (Švýc.), 4. Murrayová, 5. McIvorová (obě Kan.), 6. Smithová (Švýc.), ...44. Procházková (ČR) nepostoupila z kvalifikace.
Pořadí SP (po 2 z 12 závodů): 1. Holmlundová, 2. Davidová 140, 3. McIvorová 125.

Reklama