Hlavní obsah

V Abertamech vyrobili 1800 kubíků sněhu pro exhibiční závod

KARLOVY VARY

Celkem 1800 kubíků umělého sněhu bylo potřeba vyrobit pro exhibiční závod v běhu na lyžích, který se pojede v sobotu večer v Karlových Varech. Sníh, který už leží v centru Karlových Varů, pochází z Abertam, kde ho ve zdejším lyžařské areálu vyráběly přes týden.

Článek

"Sníh se vyráběl v týdnu, kdy tu byly sibiřské mrazy, takže se ho podařilo vyrobit dostatek. Bohužel, pak přišla obleva, a tak nám nezbylo na náš vlastní areál. Ale hlavně, že výroba sněhu pro závod klapla," řekl v sobotu ČTK Martin Hruška z abertamského lyžařského areálu. I když v okolí Abertam leží asi deset až 15 centimetrů přírodního sněhu, na lyžování je to málo.

Organizátoři závodu jsou s abertamským sněhem spokojeni. "Sníh je v pořádku, umrzlý a kluci ze Slovanu ho už upravili. Sníh už leží na trati. Trochu nás ráno potrápil mrazík, takže to tu dost klouže, ale nyní je nad Karlovými Vary modro a slunečno," řekla v sobotu před polednem ČTK Lucie Švarcová z pořadatelské agentury Müller Produktion.

Sníh se na trať v centru lázeňského města začal vozit z Abertam, vzdálených asi 30 kilometrů od Karlových Varů, v pátek ráno. Z velkých aut se musel ještě překládat na menší, které ho pak rozvezly po 300 metrů dlouhé závodní trati.

Letošní program exhibice bude obohacen o odpolední závody dětí, staršího žactva a olympijských nadějí. Hlavní závod začne v 18:00.

Reklama

Související témata: