Hlavní obsah

Do posledního závodu Turné se kvalifikovalo trio českých skokanů

BISCHOFSHOFEN

Trojice českých skokanů na lyžích postoupila do závěrečného závodu Turné čtyř můstků. V rakouském Bischofshofenu zvládli úterní kvalifikaci Jakub Janda, Lukáš Hlava a Martin Cikl, neuspěl pouze Roman Koudelka.

Foto: Christof Stache, ČTK/AP

Skokan Jakub Janda

Článek

Jednatřicetiletý Janda obsadil v kvalifikaci výkonem 122,5 metru 31. místo a jeho soupeřem v k.o. duelu středečního 1. kola bude Rus Pavel Karelin. Hlava skočil o půl metru více než Janda, ale měl kvůli stylu o desetinu horší body a v závodu se střetne s Polákem Kamilech Stochem. Cikl (120 m) se pokusí stejně jako v prvním závodu v Oberstdorfu postoupit přes Nora Björna Einara Romörena.

Stále se trápí Koudelka, jenž podobně jako v Innsbrucku kvalifikací neprošel. Nepomohlo mu, že si zkoušel v pondělí ve volném dnu srovnat techniku osmi tréninkovými skoky na Bergiselu. "Jestli nepostoupím, tak lyže asi zahodím," řekl pak Koudelka Radiožurnálu. Nepostoupil, na velkém můstku v Bischofshofenu dnes skočil jen 115 metrů. "Ten skok nebyl špatný, ale bohužel jsem zpozdil odraz, a s tím jsem nemohl pomýšlet na to, že postoupím," konstatoval Koudelka.

Nejdelší skok kvalifikace předvedl domácí Martin Koch, který dolétl až na 140 metrů, tedy jen tři metry od rekordu můstku. Závod začne v 16:30.

Reklama