Hlavní obsah

Slovenskou olympijskou hrdinku Kuzminovou vítalo téměř dva tisíce lidí

BANSKÁ BYSTRICA

Slovenští medailisté z olympijských her ve Vancouveru Anastasia Kuzminová a Pavel Hurajt se na náměstí v Banské Bystrici dočkali velkolepého přivítání. Úspěšné biatlonisty v úterý přišlo za jejich výkony ocenit téměř dva tisíce fanoušků.

Foto: Andrew Medichini, ČTK/AP

Slovenská biatlonistka Anastasija Kuzminová se raduje z vítězství v olympijském závodě na 7,5 km.

Článek

Kuzminová, která ve Vancouveru získala senzační zlatou a také stříbrnou medaili, a bronzový Hurajt se nejprve projížděli městem otevřeným historickým vozem, následně dorazili na zaplněné náměstí, kde poděkovali fanouškům za podporu.

"Děkujeme vám všem, že jste nám drželi palce. Pomohlo nám to," pozdravila fanoušky ruská rodačka Kuzminová, která slíbila, že se bude nadále snažit získávat medaile pro Slovensko. "Myslím, že Slovensko potřebuje další medaile. Budu se snažit o to, abych jich v budoucnu přivezla co nejvíce," dodala pětadvacetiletá biatlonistka.

Na náměstí ji i Hurajta přivítali vedle fanoušků také předseda kraje Vladimír Maňka, primátor města Ivan Saktor, ale také bývalé kolegyně Kuzminové, které jí zazpívaly speciálně pro tuto příležitost složenou píseň.

Oba úspěšní olympionici přiletěli na Slovensko spolu s hokejisty prezidentským speciálem v noci z pondělka na úterý. Na bratislavském letišti je proto čekala jen malá skupinka třiceti fanoušků. O to větším překvapením pro ně bylo zaplněné náměstí.

Reklama