Hlavní obsah

Sjezdař Albrecht přijel poprvé po hrůzostrašném pádu do Kitzbühelu

ALTENMARKT

Švýcarský lyžař Daniel Albrecht se poprvé po pádu na Hahnenkammu přijel podívat do Kitzbühelu. Sjezdovku Streif si prohlédl v rámci představení jezdců společnosti atomic před nadcházející sezónou a špatné pocity z trati, kde málem skončila jeho kariéra i život, vůbec neměl.

Článek

"Trochu jsem si sjezdovku prohlédl a strach ani špatné pocity jsem při tom neměl," řekl Albrecht novinářům. Bývalý mistr světa v superkombinaci upadl 22. ledna 2009 v rychlosti 140 km/h na posledním skoku sjezdu. V nemocnici pak strávil tři měsíce, první tři týdny byl kvůli poraněné plíci a mozkomíšnímu traumatu v umělém spánku.

Trať sjezdu byla v září ještě zelená, ale Albrecht s jiskrou v očích říkal, že se dá odhadnout, kudy sjezd v zimě vede. "Člověk si dokáže bílou trať hravě představit a také se vcítí do toho, jak sjezdem projíždí. To je v pohodě," usmíval se.

Chce stát znovu na startu

Sedmadvacetiletý sjezdař si pamatuje všechno před pádem, ale pak už nic až do dne, kdy ho lékaři probudili z umělého spánku. Možná i proto s odhodláním hovořil o tom, že se brzy vrátít do kolotoče Světového poháru. "Ten den přijde, jsem si jistý, že znovu budu stát na startu. Nevím kdy, ale určitě to přijde," ujistil Albrecht.

Reklama