Hlavní obsah

Björndalen na třetí pokus ukončil Svendsenovu nadvládu

ÖSTERSUND

Slavný norský biatlonista Ole Einar Björndalen vyhrál stíhací závod na 12,5 km Světového poháru ve švédském Östersundu. Ukončil tak nadvládu krajana a obhájce celkového prvenství Emila Hegleho Svendsena, který zvítězil v obou úvodních závodech nové sezony.

Článek

Český biatlonista Michal Šlesingr po nepovedeném sprintu odstartoval se ztrátou jedné minuty a 53 vteřin jako devětadvacátý, nakonec se ale dokázal posunout na 14. místo. V posledním okruhu předjel Michaela Greise z Německa, trojnásobného olympijského vítěze z Turína.

"Udělal jsem na něj takovou kulišárnu. V posledním stoupání jsem ho předběhl a ve sjezdu před cílem jsem ho na muldě donutil zpomalit. Bylo to v místě, kde v sobotu spadl Ole Einar. Trochu jsem mu tak poodjel a udržel jsem si odstup až do cíle," uvedl Šlesingr v tiskové zprávě s tím, že příliš velké vylepšení umístění před startem nečekal. "První dvě kola jsem byl hodně, ale hodně ztuhlej a vůbec jsem nepředpokládal, že by se mi mohl podařit takový posun."

Šlesingr nechce nic dramatizovat 

Šlesingr se po třech závodech v Östersundu posunul na desáté místo v průběžném pořadí seriálu. "Určitě to je povzbuzení, ale zatím to není třeba dramatizovat, vždyť za sebou máme jen první kolo svěťáku," řekl sedmadvacetiletý biatlonista.

Další reprezentanti na body nedosáhli. Tomáš Holubec dojel na 41. místě, když na elitní čtyřicítku mu scházely čtyři vteřiny, a Jaroslav Soukup obsadil 56. příčku. Trenéra Ondřeje Rybáře však nepovedené výsledky zatím netrápí. "Nám vždy nějaký trvá čas, než se dostaneme do závodního rytmu. Už v Hochfilzenu bychom se měli prezentovat v lepším světle," uvedl.

Šestatřicetiletý Björndalen se po dvou druhých místech dočkal prvního vítězství v sezoně a připsal si celkově 93. triumf v SP. Šestinásobný olympijský šampion měl výhru na dosah už v sobotním sprintu, v poslední zatáčce ale upadl.

Dnes Björndalen rozhodl o vítězství po čtvrté střelbě, když využil dvou Svendsenových chyb a vybudoval si v čele náskok přes dvacet vteřin. Ten udržel až do cíle.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články