Hlavní obsah

Görglová po triumfu v super-G vyhrála i kombinační sjezd

GARMISCH-PARTENKIRCHEN

Rakušanka Elisabeth Görglová vyhrála první část superkombinace na mistrovství světa ve sjezdovém lyžování. Vítězka úterního super-G vstoupí do odpoledního slalomu v Garmisch-Partenkirchenu s náskokem 26 setin na Švýcarku Dominique Gisinovou. Obě vedoucí ženy jsou však slabší slalomářky, a tak na zlato mohou pomýšlet i další favoritky.

Foto: Alessandro Trovati, ČTK/AP

Rakouská lyžařka Elisabeth Görglová

Článek

Mezi ně nedlouho před šampionátem patřily především Maria Rieschová a Lindsey Vonnová. Německou lyžařku však v posledních dnech trápily horečky. Sjezd s vypětím všech sil dokončila s dvousekundovou ztrátou na 14. příčce a v cíli těžce oddychovala na zemi.

Američanka Vonnová se zase vyrovnává s nedávným otřesem mozku a pozici jasně nejlepší ženy rychlostních disciplín také nepotvrdila. Už ve čtvrtek avizovala, že zřejmě absolvuje páteční závod spíše v tréninkovém tempu. Výsledkem je 11. místo se ztrátou 1,60 sekundy a rozhodnutí Vonnové slalom vynechat.

"Start byl docela dobrý, ale na konci jsem se nemohla koncentrovat. Kdybych se cítila lépe, tak bych slalom odjela, ale takhle je to příliš nebezpečné," sdělila Vonnová s tím, že se zaměří výhradně na nedělní obhajobu titulu ve sjezdu.

Při neúčasti Šárky Záhrobské, která se bude soustředit pouze na slalom, se na startu objevily dvě české reprezentantky. Klára Křížová obsadila s mankem čtyř sekund 25. pozici, Daniela Marková je třiatřicátá.

Start jednokolového slalomu je naplánován na 14. hodinu.

Mistrovství světa v sjezdovém lyžování v Garmisch-Partenkirchenu:
Ženy - superkombinace (pořadí po sjezdu):
1. Görglová (Rak.) 1:49,27, 2. Gisinová (Švýc.) -0,26, 3. Pärsonová (Švéd.) -0,27, ...25. Křížová -4,03, 33. Marková (obě ČR) -7,19.

Reklama