Hlavní obsah

Sdruženář Slavík získal poprvé domácí titul

HARRACHOV

Sdruženář Tomáš Slavík potvrdil na mistrovství republiky v severské kombinaci pozici české jedničky. Závodník liberecké Dukly dnes v Harrachově dokonale uplatnil výbornou formu z konce sezony a poprvé v kariéře získal titul na zimním šampionátu. Druhý skončil Pavel Churavý a třetí byl Aleš Vodseďálek. Obhájce titulu Miroslav Dvořák pokazil skok a doběhl pátý.

Článek

"Všechno, co je poprvé, je krásné," radoval se Slavík. "Konec sezony včetně světového šampionátu mi parádně vyšel. Pořádné oslavy však uspořádám až v dubnu, kdy budu mít třicátiny," prohlásil.

V konkurenci 21 závodníků předvedl Slavík nejdelší skok dne a na můstku K-90 dopadl v točícím se větru na 95,5 metru. "Když je forma, tak se dá skákat v jakémkoliv počasí," komentoval vstup do soutěže. V běžecké části dotáhl tažení za premiérovým zimním titulem suverénně do konce. "Formu jsem cítil, ale čekal jsem velkou bitvu s Mirkem Dvořákem, který je z nás nejlepší běžec. Trať byla pomalá a náročná, ale při teplotě 15 stupňů Celsia se není co divit," řekl Slavík.

Dvořák vypadl z boje o medaile po skoku

Dvořák vypadl z boje o medaile již ve skokanské části. Pozdě se odrazil a dopadl na pouhých 61 metrů. "Ucítil jsem silný poryv větru a nebyla šance s tím cokoliv udělat. Podmínky podle mne v tu chvíli nebyly zcela regulérní," řekl zklamaně. Na trať 10 kilometrů tak vybíhal poslední se ztrátou 5:30 minuty na Slavíka. Dvořák sice zvažoval, že nepoběží, ale nakonec se posunul až na páté místo.

Churavý sváděl boj o druhé místo s Vodseďálkem. V polovině běhu vedl o 20 vteřin Vodseďálek, ale ve třetím okruhu ho Churavý dohnal a vypracoval si i náskok. "Vzhledem ke všem okolnostem druhé místo beru," řekl Churavý, který od Světového poháru v Lahti nestál na lyžích, protože v Praze absolvuje vojenský kurz.

Mistrovství České republiky v severské kombinaci v Harrachově (můstek K90 a 10 km volně):
1. Slavík 29:02,5, 2. Churavý -1:36,3, 3. Vodseďálek -2:09,6, 4. Matura -3:46,0, 5. Dvořák -4:24,7, 6. Havránek (všichni Dukla Liberec) -4:26,6.

Reklama