Hlavní obsah

Tak to je síla. Vycházející hvězda amerického lyžování močila v letadle na spolucestující

NEW YORK

Patří do nastupující generace amerického alpského lyžování. Ale to, co sjezdař Robert "Sandy" Vietze provedl při vnitrostátním letu z Portland do New Yorku, možná ukončí jeho nadějnou kariéru v samotném zárodku. Osmnáctiletá mladík se totiž při návratu ze soustředění ve středisku Mount Hood v Oregonu namol opil a v letadle se vymočil na jedenáctiletou spolucestující!

Foto: archiv

Americký lyžař Robert "Sandy" Vietze

Článek

Vietze byl proto s okamžitou platností vyřazen z reprezentace a navíc se bude zodpovídat před civilním soudem za přestupek "nemravného obnažování".  "Podle informací, které máme, porušil Sandy kodex Americké lyžařské a snowboardové asociace (USSA) a pravidla týmového chování, takže byl z týmu vyřazen," uvedl viceprezident USSA Luke Bodensteiner pro agenturu AP.

Podle informací z vyšetřovacího spisu měl mladý lyžař, který sportovně zrál v proslulé lyžařské akademii ve Waitsfieldu ve Vermontu, před nástupem do letadla vypít šest piv a dva rumy s kolou. Poté si už pamatuje jen to, že "vytuhnul a probral ho až křik dívčina otce. To, že dívce močím na nohy, jsem vůbec nevnímal." Otec děvčete popsal, že lyžař v letadle ušel pět řad, než na jeho dceru vykonal potřebu.

Hned při přistání na newyorském letišti už na Vietzeho čekali federální vyšetřovatelé. Sjezdaři hrozí pokuta ve výši 1000 dolarů (bezmála 17 000 korun), mnohem větší dopad ale může incident mít na jeho budoucí kariéru.

Reklama

Související témata: