Hlavní obsah

Oslabená štafeta biatlonistkek byla v Oberhofu jedenáctá

OBERHOF

Štafeta českých biatlonistek obsadila v oslabené sestavě jedenácté místo ve středečním závodu Světového poháru v Oberhofu. Zvítězilo kvarteto Ruska.

Foto: Tobias Schwarz, Reuters

Německá biatlonistka Magdalena Neunerová (vpravo) na poslední položce zcela vyhořela a připravila svůj tým o vítězství. To vybojovala štafeta Ruska a její finišmanka Viluchinová (vlevo).

Článek

Reprezentantky nastoupily bez Veroniky Zvařičové a nemocné Gabriely Soukalové a v kontaktu s nejlepšími se udržely pouze na prvním úseku. Česká jednička Veronika Vítková předávala Barboře Tomešové jako pátá. Tomešová klesla na devátou pozici a vyslala na trať debutantku Evu Puskarčíkovou, jež v úterý oslavila 21. narozeniny.

Svou premiéru v SP Puskarčíková zvládla a na střelnici předvedla nejlepší výkon z Češek. Pouze jednou dobíjela, ale vinou pomalejšího běhu se propadla na jedenácté místo, které už finišmanka Eva Johanidesová nevylepšila.

Češky celkově dvanáctkrát dobíjely a o dvě místa si pohoršily oproti prosincové štafetě v Hinterzartenu. Na vítězné Rusky ztratily pět a tři čtvrtě minuty a na rozdíl od tří nejhorších družstev se jako poslední vyhnuly dostižení o kolo.

Rusky zvítězily o 5,9 sekundy před Norkami, třetí byla už s minutovým odstupem Francie. Pro vítězství si přitom jely domácí Němky, ale jejich největší hvězda Magdalena Neunerová po kolapsu na závěrečné střelecké položce vestoje trefila i po trojím dobíjení pouze jeden terč a musela na málo vídané čtyři trestné okruhy. Finišovala tak na čtvrtém místě.

Ve čtvrtek se v Oberhofu jede štafeta mužů.

SP v biatlonu v Oberhofu (Německo) - štafeta žen 4x6 km
1. Rusko (Bogalijová-Titovecová, Slepcovová, Zajcevová, Viluchinová)1:19:32,0 (0 tr. okruhů+13 dobíjení)
2. Norsko (Hornová, Ringenová, Solemdalová, Bergerová)-5,9 (2+11)
3. Francie (Dorinová-Habertová, Bescondová, Bollietová, Boilleyová)-1:06,4 (2+12)
4. Německo-1:49,4 (4+12)
5. Bělorusko-2:24,7 (2+16)
...
11. ČR (Vítková, Tomešová, Puskarčíková, Johanidesová)-5:43,0 (0+12)

Reklama

Související témata: