Hlavní obsah

Divočina na lyžích, zatáčky, skoky. Adrenalinový mix zažije Deštné v Orlických horách

PRAHA

Divočinu na lyžích zažije v sobotu Deštné v Orlických horách. Skikros na běžkách? Možná zavrtíte hlavou, ale přesně to je závod Red Bull Nordix. A na českém sněhu se koná potřetí. Dvakrát se jelo na Božím Daru, letos se na premiéru těší v Deštném. Od 14 hodin závodníci i fanoušci zažijí nevšední podívanou. Starty ve čtyřech, klopené zatáčky, skoky, strkanice, příkrá stoupání.

Foto: Red Bull

V sobotu se v Deštném v Orlických horách uskuteční v pořadí třetí závod Red Bull Nordix v České republice.

Článek

Žádný klasický sprint ani sjezd na běžkách. To vše je spojeno v jeden adrenalinový mix. Rozhoduje rychlost, síla, stabilita a také hlavně správná strategie. Tedy hlava.

Závodit může kdokoliv, kdo to na běžkách trochu umí a věří si. Kvalifikace se jezdí po jednom na čas, ti nejlepší bojují ve čtvěřicích jako při skutečném skikrosu. Závod už si vyzkoušeli taková jména, jakými jsou Northug, Hellner a z Čechů například Kožíšek, Koukal nebo Rygl.

„Trať byla perfektně připravená, sjela se tu opravdu silná konkurence. Člověk tu musí předvést, co na běžkách umí. Ale je to fakt zábava, užil jsem si to,” okomentoval jeden ze závodů bývalý reprezentant v severské kombinaci Ladislav Rygl na stránkách redbull.cz.

I v Deštném nebudou známí závodníci chybět. „Zatím prozradím jen Dušana Kožíška, ostatní jména si necháme jako překvapení pro diváky,“ zůstává tajemný Zdeněk Rak, který celou akci organizuje. Jako každý rok se po skončení finále bude na jednom ze skoků konat soutěž o nejlepší trik.

Reklama

Související témata:
Deštné v Orlických horách