Hlavní obsah

Vlhová dál vládne lyžařskému světu. Není to fér, stěžuje si hvězdná Švýcarka

Bern/Praha

Oslavila jubilejní třicátou výhru v kariéře a vyhrála čtvrté super-G v řadě, ale ani tak nesesadila hvězdná Švýcarka Lara Gutová-Behramiová z čela celkového pořadí Světového poháru fenomenální Slovenku Petru Vlhovou. A podle svých slov je oproti Slovence kvůli programu SP v boji o Velký křišťálový glóbus znevýhodněna.

Ledecká dojela v super-G v Ga-Pa znovu šestá, slaví Gutová-BehramiováVideo: sntv

 
Článek

Švýcarka vyhrála čtyři z posledních pěti závodů, jasně vévodí průběžnému pořadí v super-G a momentálně je lepší než Vlhová ve třech disciplínách.

To vše ale zatím na absolutní vrchol nestačí, na rodačku z Liptovského Mikuláše v celkovém pořadí SP ztrácí 42 bodů. A ani vyhlídky na změnu pro Gutovou-Behramiovou nejsou v tomto ohledu nejlepší.

Citelně ji totiž chybí body ze slalomu, v němž suverénně kraluje Slovenka. A právě slalomových závodů se pojede nejvíce, zatímco super-G je nejméně.

„Super-G je těžká disciplína. Bohužel se v ní jeden příliš málo závodů v porovnání s jinými disciplínami," postěžovala si v rozhovoru pro švýcarský list Blick na z jejího pohledu nefér fakt, že v sezoně se jede devět slalomů, osm sjezdů, osm obřích slalomů a "jen" sedm super-G.

„Každopádně Křišťálový glóbus se nevyhrává teď, ale až po posledních závodech v březnu," nedělala předčasné závěry Švýcarka.

Průběžné pořadí SP (po 22 z 33 závodů):
1. Vlhová 989
2. Gutová-Behramiová 947
3. Gisinová (Švýc.) 807
4. Bassinová 741
5. Goggiaová (It.) 740
6. Brignoneová 637
...10. Ledecká 453
50. Dubovská (ČR) 85

Teď se každopádně lyžařky soustředí hlavně na boj o medaile na MS v Cortině d'Ampezzo. Vlhová svým pondělním premiérovým umístěním na podiu v super-G vzbudila ve slovenských fanoušcích další vlnu velké euforie. Od své favoritky čekají ze šampionátu zisk až čtyř cenných kovů.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: