Hlavní obsah

Druhé kolo na Turné je pro Čechy zakleté

GARMISCH-PARTENKIRCHEN

Ani ve čtvrtečním druhém závodu Turné čtyř můstků v německém Garmisch-Partenkirchenu se českým skokanům na lyžích nedařilo. Ze tří reprezentantů postoupil do hlavního závodu ze silvestrovské kvalifikace jen Jan Matura, ten však v 1. kole nestačil na Rakušana Andrease Koflera. Nevešel se ani mezi šťastné poražené, kteří také proklouzli do druhého kola.

Článek

V novoročním závodu se Matura uvedl skokem 104,5 metru dlouhým. Ovšem Kofler přidal dalších šest a půl metru a s přehledem postoupil. Od sudích nasbíral o třináct bodů více. Na tzv. lucky losers, pětici poražených, jejichž výkon stačil na postup do další fáze závodu, také neměl. Zařadil se až na 42. místo.

Pettersen míří k dalšímu triumfu

Norský skokan na lyžích Sigurd Pettersen navázal na svůj pondělní triumf z Oberstdorfu a vyhrál i v Garmisch-Partenkirchenu. Na dalších místech za ním skončili Rakušan Martin Höllwarth a domácí závodník Georg Späth.

Ve středeční kvalifikaci v Ga-Pa skončili Jakub Janda i Michal Doležal. Také druhé kolo pondělního závodu v Oberstdorfu bylo bez české účasti, do bodované třicítky se tam nedostali Matura ani Janda.

Reklama

Související témata: