Hlavní obsah

Neumannová šestá ve sprintu

LAHTI

Šesté místo obsadila v pátečním sprintu Světového poháru ve finském Lahti běžkyně na lyžích Kateřina Neumannová. Na kilometrové trati se chtěla hlavně protáhnout před nedělní klasickou desítkou, v níž bude opět patřit ke žhavým favoritkám. Neumannová závodila po nemoci, která ji trápila před odjezdem do Finska a kvůli níž brala i antibiotika.

Foto: internet

Kateřina Neumannová brala sprint spíše jako rozjížďku před nedělní desítkou.

Článek

Neumannová zajela v kvalifikaci devátý čas a v prvním kole skončila druhá za Björgenovou, když o dvě desetiny vteřiny uhájila postup před Norkou Ellou Gjömleovou. V semifinále Češka na své soupeřky nestačila a dojela čtvrtá. Ve finále B se prala o výhru, ale ve finiši prohrála s Italkou Christinou Kelderovou.

Drama mezi muži

Suverénní vítězkou se stala Marit Björgenová. Norka prokázala své sprinterské kvality, vyhrála kvalifikaci i všechny rozjížďky a o dvacet bodů snížila náskok Gabrielly Paruzziové v čele seriálu SP. Italka ve finále prohrála s Björgenovou o 2,7 vteřiny, třetí v Lahti do cíle dojela Švédka Anna Dahlbergová a poslední ve finále skončila Beckie Scottová z Kanady.

Dramatické finále mužů vyhrál sprinterský mistr světa z Val di Fiemme Thobias Fredriksson ve fotofiniši před svým krajanem Mikaelem Östbergem. Třetí byl další Švéd Jörgen Brink.

Nedařilo se českým běžcům - Martin Koukal skončil v kvalifikaci na 46. místě, Jiří Magál na 85. příčce a mezi šestnáctku postupujících se zdaleka nevešli.

Lahti, sprint
Muži
1. T. Fredriksson
2. Östberg
3. Brink
4. Bjerkeli
5. Larsson (Švéd.)
6. Iversen (Nor.)
7. Pasini (It.)
8. Svartedal
9. Näss (oba Nor.)
10. Lind (Švéd.)
...
46. Koukal
85. Magál (oba ČR) nepostoupili z kvalifikace
Ženy
1. Björgenová
2. Paruzziová
3. Dahlbergová
4. Scottová
5. Kelderová
6. Neumannová
7. Peräläová
8. Manninenová
9. Saarinenová
10. Hietamäkiová-Pienimäkiová (obě Fin.)

Reklama

Související témata: