Hlavní obsah

Patera s Vlasákem zůstávají v Omsku

OMSK/PRAHA

Nejproduktivnější duo ruské hokejové ligy Pavel Patera a Tomáš Vlasák bude i nadále působit v Avangardu Osmk. "S podpisem nebyl žádný problém," prohlásil šéf 'Jestřábů' Anatolij Bardin. Zatímco Patera prodloužil smlouvu o dva roky, Vlasák se upsal jen na příští sezónu.

Článek

"Zařídíme jim v Omsku vše, proto proběhla jednání o nových smlouvách v klidu," uvedl Bardin. Vlasák nasbíral ve 44 zápasech 42 bodů za 18 branek a 24 asistencí a vede kanadské bodování celé soutěže. Patera má na kontě jen o dva body méně a je druhý. Oba mají velkou zásluhu na třetím místě Omsku v tabulce.

Finanční podmínky smluv nebyly na oficiální internetové stránce klubu zveřejněny. Oba Češi ale budou pravděpodobně stejně jako dosud patřit mezi nejlépe placené hráče superligy. "V Omsku je silný a vyrovnaný kádr. Jsem tu spokojený, jak na ledě, tak i mimo něj," prohlásil Vlasák.

O osudu dalších českých hráčů v Omsku se teprve rozhodne. Martin Procházka začíná podle Vlasáka jednat o nové smlouvě, u momentálně zraněného Jiřího Šlégra se uvidí pravděpodobně až po sezóně. V Omsku působí i trenéři Ivan Hlinka a Radim Rulík, o jejichž dalším angažmá napoví výsledky play-off.

Reklama

Související témata: