Hlavní obsah

Tři medailové pozice pro českou snowboardovou reprezentaci

Česká snowboardová reprezentace má za sebou úspěšný víkend. V pátečním závodu evropského poháru ve slopestyle získala Kateřina Vojáčková druhé místo a Diana Augustinová třetí příčku. V závodu v paralelním slalomu v Bad Gasteinu se pak na skvělém prvním místě v kategorii dospělých umístila reprezentantka Ester Ledecká.

Ester Ledecká

Článek
Fotogalerie

„Snowpark ve skiareálu v Donovalech byl perfektně připravený. Trať se skládala z beden nebo lámačky a dále zde byly 3 velké skoky. V kvalifikaci jeli všichni spíše na jistotu a nejlepší triky si nechali na finálové jízdy. Kateřina předvedla ve finále boardslide to fakie, cab 180, indy grab, Bs 360, ale ani to nestačilo na finálovou jízdu hlavní favoritky závodu Klaudii Medlovou. V této sezóně bych chtěla jěště stihnout World rookie fest ve Špindlerově Mlýně a také bych chtěla jet závodit do Ischglu," uvedla v rozhovoru pro PR team Diana Augustinová.

„Dnešní závod provázelo nádherné počasí  a trať byla hodně ledová. Upřímně se mi ani moc dnes závodit nechtělo, ale s každou jízdou rostla chuť po vítězství. Po menší kolizi v kvalifikaci jsem pak vyhrála obě jízdy ve velkém finále. Finálovou jízdu jsem jela s hlavní favoritkou závodu Stefanii Muellerovou a k mé velké radosti jsem  jí o kousek předjela," řekla v telefonickém rozhovoru Ester Ledecká.

Výsledky EC SBS Donovaly
Muži:
1.Lapushkin Sergey (RUS)
2.Repnikov Dmitry (RUS)
3. Maytsy Matek (SVK)
Ženy:
1. Klaudia Medlová (SVK)
2. Kateřina Vojáčková (CZE)
3.Diana Augustinová (CZE)
Výsledky EC PGS Bad Gastein
Muži:
1. Stefan Baumeister (GER)
2. Yuki Nofuji (JAP)
3. Alexander Payer (AUT)
30. Albert Jelínek (CZE)
Źeny:
1.Ester Ledecká (CZE)
2. Stephanie Mueller (SUI) ¨
3. Bernadette Ernst (AUT

Reklama