Hlavní obsah

Běžec Razým vyhrál finále Alpen Cupu

Toblach, Praha

Český běžec na lyžích Aleš Razým vyhrál tříetapové finále Kontinentálního poháru v italském Toblachu. Za sebou nechal i zvučná jména Švýcara Fischera, Němce Reichelta nebo Italy Pillera-Cotrera, Checchiho a Pellegrina.

Článek

„Jsem moc spokojenej, jsou to velký závody a vítězství se počítá. Vydali jsme se v ořezané sestavě, připojil jsem se až na poslední chvíli a nakonec to vyšlo," říkal 25letý lyžař.

V prologu byl osmnáctý, ve včerejší desítce klasicky jedenáctky a dnes dominoval v 15 km volné stíhačce. „Na prolog byly důležité dobré lyže pro led, my jsme neodhadli, kdy to odměkne, takže jsem trochu ztratil. Klasika byla dobrá, spokojenost. Půl minuty na prvního jsem měl do posledního dne. Dali jsme slušný tempo a dotáhli se jako poslední na špici. Další kolo a půl jsem jen tak tak visel. Nevěděl jsem, co se mnou bude, dost jsem se vydal. Ale pak se objevila možnost v kopci sprintu Tour de Ski. Zbyla mi energie na zrychlení a ujel jsem, až mě to překvapilo," vyprávěl.

Po triumfu minulý víkend na Slovensku se stal Razým také celkovým vítězem kontinentálního Slavic cupu, čímž získal placené místo na jméno do první periody příštího ročníku světového poháru. „I když tam se mi zrovna moc dobře nejelo, získal jsem velkou motivaci na léto, na kvalitní přípravu," dodal. Letos získal 7 bodů za 24. místo ve sprintu světového poháru v Polsku.

Mezi ženami byla ve finále Alpen Cupu 26. Češka Sandra Schützová, nejlepší z juniorek 20. Lucie Charvátová.

Reklama