Hlavní obsah

Slovenská lyžařka Zuzulová se rozplakala před novináři a přemýšlí o jiné reprezentaci

Bratislava

Nejlepší slovenská slalomářka Veronika Zuzulová je zklamaná z přístupu Slovenské lyžařské asociace a zvažuje možnost, že bude reprezentovat jinou zemi. Zuzulová, která skončila celkově ve slalomu čtvrtá, se při hodnocení uplynulé sezóny před novináři rozplakala.

Foto: Alessandro Trovati, ČTK/AP

Slovenská lyžařka Veronika Zuzulová

Článek

„Boj proti nepřejícím je těžší než proti soupeřkám," pronesla zlomeným hlasem. Zuzulová soutěžila pod obrovským tlakem, zátěží výhrůžek, sankcí a šikanování. „Musela jsem být silná. Můj tým se mi to všemožně snažil ulehčit, ale největší tlak jsem musela unést sama," dodala Zuzulová.

Nejlepší slovenská slalomářka uvedla, že pokud se na Slovensku podmínky nezlepší, nevylučuje ani odchod do jiné země. „Určitě by to nebyla Francie, odkud pochází můj příští manžel, ale mám nabídku další konkrétní země," připustila.

Její manažer Róbert Magát ukázal novinářům dokumenty, kterými Slovenská lyžařská asociace v průběhu sezóny vyhrožovala Zuzulové finančními sankcemi až zastavením činnosti za údajné nedostatky při podpisu Dohody o sportovní reprezentaci pro sezónu 2011/2012.

Dohodu podepsal otec Zuzulové „v zastoupení" své dcery, což nebylo podle právníků v pořádku. Asociace vyhrožovala nepodmíněným zákazem činnosti a pokutou ve výši dva tisíce eur plus vrácením dotace 10 080 eur. Měla rovněž odvést deset procent ze sponzorských darů na účet lyžařské asociace.

V konečném důsledku by zaplatila asociaci vyšší částku než byla výše dotace.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články