Hlavní obsah

Neumannová konečně podepsala smlouvu se svazem

PRAHA

Běžkyně na lyžích Kateřina Neumannová má po půlročním vyjednávání podepsanou smlouvu se Svazem lyžařů České republiky. Podepsaný kontrakt předal manažer běžkyně Josef Jindra do rukou předsedy lyžařů Aleše Vaňka v úterý večer. Neumannová podepsala smlouvu v Ramsau, kde se připravuje na nadcházející sezónu.

Foto: internet

Kateřina Neumannová.

Článek

"Chtěl bych vyjádřit radost nad tím, že Neumannová opět patří mezi naše reprezentanty v tak důležité předolympijské sezóně, v které bude hlavním vrcholem mistrovství světa v Oberstdorfu," citoval Vaňkovo prohlášení tiskový mluvčí lyžařského svazu Tomáš Čáslavský.

"Co se domluvilo, to ve smlouvě po nějakých intervencích je. Ten boj jsme nechtěli," řekl ČTK Jindra. Běžkyně by měla příští neděli odletět do švédského Östersundu, kde o třináct dnů později vstoupí do sezóny Světového poháru.

Vítězka jedenácti závodů Světového poháru jednala o podobě kontraktu od května a spor byl od září značně vyhrocen. Běžkyně dokonce požádala o pomoc ministryni školství, mládeže a tělovýchovy Petru Buzkovou. Jednatřicetiletá Neumannová údajně odmítla i dvě nabídky zahraničních federací.

Čtyřnásobná olympijská medailistka bude mít pro své sponzory místo na čepici a padesát procent z 300 cm čtverečních na kombinéze. Švédského servismana Ulfa Olssona svaz zahrne do realizačního týmu a uhradí mu cestovní výlohy na závody. Švédovu mzdu ve výši 25 tisíc eur za sezónu zaplatí sponzoři běžkyně.

"Po složitém vyjednávání tak závodnice, která patří k absolutní světové špičce, akceptovala nadstandardní a vysoce vstřícný návrh svazu," uvedl Čáslavský v tiskové zprávě.

Reklama