Hlavní obsah

Záhrobská po operaci hlavy již opustila nemocnici

Praha

Lyžařka Šárka Záhrobská už necelých čtrnáct dní po operaci, při níž jí lékaři odstranili nezhoubný nádor pod mozkem, opustila koncem minulého týdne nemocnici. Mistryně světa a majitelka olympijského bronzu ve slalomu má nyní před sebou několikatýdenní rekonvalescenci a rehabilitaci.

Foto: Česká sportovní

Šárka Záhrobská po operaci.

Článek

"Po třech týdnech strávených v nemocnicích už jsem se moc těšila domů. Člověk si najednou uvědomí, jaké je to prima, když nemusí celý den ležet v posteli a najíst se může u stolu," uvedla Záhrobská v tiskovém prohlášení.

Sedmadvacetiletá sportovkyně byla hospitalizována s vážnými neurologickými problémy před třemi týdny. V Ústřední vojenské nemocnici v Praze jí lékaři předminulou středu odstranili nezhoubný nádor na podvěsku mozkovém.

Podle průběhu rehabilitace a s ohledem na výsledky kontrolních vyšetření bude nyní majitelka kompletní sady medailí z MS a bronzová medailistka z OH ve Vancouveru 2010 postupně upravovat svůj klidový režim a pomalu zatěžovat organismus.

"Nyní mě čeká postupné, velmi pomalé a velmi opatrné zvyšování zátěže. Určitě nechci nic přehnat a uspěchat. Jsem ráda, že už v pátek začnou olympijské hry, alespoň budu mít doma o napínavou zábavu postaráno, už teď se moc těším," prohlásila lyžařka.

Reklama