Hlavní obsah

Běžci na lyžích dostanou novou cenu. Budou bojovat o BMW

Praha

Novou motivaci budou mít běžci na lyžích v nadcházející sezóně Světového poháru. Můžou se těšit na atraktivní cenu. Vedle křišťálových glóbů za celkové vítězství a jednotlivé kategorie ve Světovém poháru mohou na základě nového žebříčku vyhrát po sezóně i auto.

Foto: SL ČR

Lukáš Bauer a spol. budou bojovat i o automobil.

Článek

Běžci získají body do žebříčku při sprintech během závodů s hromadným startem, bonusové body budou k mání v etapových závodech. O první body tak budou usilovat v klasickém sprintu v Kuusamu, který bude součástí první tříkolové etapy po zahájení sezóny.

O poslední body pak půjde při hromadném startu finále SP ve Falunu, předposledním závodu zimy. Vítězové v kategorii mužů i žen shodně získají automobil BMW X1 20d.

"Zvýší se tím boj o bonusové sprinty během závodů a bude to napínavé od začátku do konce sezóny," komentoval novinku Pierre Mignerey, šéf běžecké sekce v mezinárodní federaci FIS.

"Šanci uspět mají dobří sprinteři během závodů. Bude to pro všechny přehledné a jasné," uvedl Jürg Capol, ředitel marketingu FIS pro severské disciplíny.

Reklama