Hlavní obsah

VIDEO: Bauer se stěhuje na sever, v úvodu sezóny nechá slávu jiným

Za sebou má vysokohorské soustředění na ledovci a před sebou cestu na sever, která tradičně uzavře přípravné období před startem nové zimní sezóny. Česká jednička v běhu na lyžích Lukáš Bauer je po svalovém zranění zpět v plném tréninku, stále ale zůstává opatrnější a plánuje spíš pozvolný start do sezóny.

Lukáš BauerVideo: Sport.cz

 
Článek

„Zpočátku slávu nechám ostatním a budu doufat, že se k nim brzy přidám," žertoval Bauer na setkání s novináři před odjezdem do finského Muonia, odkud se česká výprava přestěhuje rovnou k úvodnímu závodu SP v Gällivare (24.-25. listopadu).

V srpnu natržený úpon stehenního svalu jej už nelimituje, na lyžích se ale bude majitel tří olympijských medailí hlídat. „Abych nějak neuklouzl nebo nespadl," podotkl lyžař z Božího Daru.

S ohledem na zdravotní trable se k začátku zimy Bauer neupíná, cíle pro nadcházející předolympijskou sezónu jsou ale jasné. Na přelomu roku tradiční seriál Tour de Ski a v únoru pak mistrovství světa klasiků ve Val di Fiemme, na němž chce Bauer bojovat o vysněné - a zatím unikající - zlato.

S ohledem na šampionát v Itálii se musel rozloučit s myšlenkou střihnout si poprvé slavný Vasův běh, který na den koliduje se závěrečným maratónským závodem na 50 km. Rád by ale zkusil jiné laufy: snad Jizerskou padesátku, určitě proslulou Marcialongu v Itálii a možná neméně slavný Birkebeiner v Norsku.

Reklama