Hlavní obsah

Běžec Bauer skončil druhý v generálce na sezónu v Muoniu

Muonio

Běžec na lyžích Lukáš Bauer začal sezónu druhým místem na klasické desítce v závodu kategorie FIS ve finském Muoniu. Nejlepší český reprezentant absolvoval první start od únorového závodu v Novém Městě na Moravě, po kterém kvůli bolavé patě ukončil sezónu Světového poháru.

Foto: SLČR

Lukáš Bauer při soustředění na dachsteinském ledovci.

Článek

"Pocity mám dobrý, ale samozřejmě to bylo těžký. Jsem rád po dlouhé době zase v závodní stopě a vůbec to není špatný," řekl ČTK Bauer. V neděli stejně jako ostatní členové české reprezentace absolvuje v Muoniu i volnou patnáctku. "Cílem těchto závodů je ostrý test se závodním číslem před startem svěťáku," řekl Bauer.

Desítku vyhrál zrychlením v závěru Kazach Alexej Poltoranin, za kterým Bauer zaostal o necelých pět sekund. Třetí skončil Němec Jens Filbrich. Dalším Čechům se tolik nedařilo; Jiří Magál byl čtyřicátý, Aleš Razým 51. Ondřej Horyna 59.

Pětku žen ovládla Polka Justyna Kowalczyková, jediná Češka na startu Eva Vrabcová-Nývltová dojela s více než minutovou ztrátou dvaadvacátá. O den dříve byla Vrabcová-Nývltová jedenáctá ve sprintu, který vyhrála rovněž Kowalczyková.

V Muoniu není kompletní špička, ta se sejde až za týden ve švédském Gällivare při startu SP. Švédové absolvují závody FIS v Bruksvallarně, kde dálkový běžec Martin Koukal skončil osmnáctý na 10 km klasicky a čtrnáctý na 15 km volně. Norové startují v Beitostölenu, kde páteční volnou patnáctku vyhrál domácí Petter Northug.

Reklama