Hlavní obsah

Čeští biatlonisté skončili ve štafetě v Oberhofu osmí

Oberhof

Čeští biatlonisté Michal Šlesingr, Ondřej Moravec, Tomáš Krupčík a Michal Krčmář doběhli osmí ve štafetě Světového poháru v Oberhofu. Závod na 4x7,5 km vyhrála ruská štafeta před Norskem a Německem.

Foto: Petr Horník, Právo

Český biatlonista Michal Šlesingr.

Článek

"Před startem bych toto umístění určitě bral. A po průběhu závodu vlastně také. Kluci neudělali žádné velké chyby a obstáli i v tak improvizované sestavě," řekl pro svazové stránky reprezentační trenér Ondřej Rybář, který postrádal nemocného Zdeňka Vítka i Jaroslava Soukupa.

Štafetu z českého pohledu velmi dobře rozjel Šlesinger, který sice hned při první střelbě nabral vinou dvou dobíjení ztrátu 20 vteřin, ale tu postupně dohnal a předal jako druhý 18 vteřin za Ukrajinou. "Michal měl vleže opravdu těžké povětrnostní podmínky, ale nakonec se s nimi vypořádal se ctí. Na trati bylo vidět, že má sílu. Nemám mu co vytknout," řekl Rybář.

Moravec pozici neudržel a i kvůli trojímu dobíjení se propadl na šesté místo s téměř minutovou ztrátou. "Střelbu ve stoje ale zvládl dobře a nahnal při ní i ztrátu z ležky. Když v leže netrefoval terč ani náhradními náboji, trochu mi zatrnulo. Přitom první čtyři rány měl skvělé," hodnotil trenér.

Mladíci obstáli

Mladíci Krupčík s Krčmářem dohromady dobíjeli pouze třikrát, ale při běhu nestačili. Krupčík ještě šesté místo udržel, ale před Krčmáře se dostali Švédové a Slovinci.

"Oba ale obstáli. S přibývajícími zkušenostmi získává Tomáš Krupčík na jistotě a to je dobře. Nebál se tempa rychlých soupeřů a ustál obě položky. Z toho mám radost," chválil Rybář. "Michal nastupoval proti medailistům z mistrovství světa, přitom jezdí hlavně IBU Cup, takže musel být nervózní. Svoji roli zvládl. Věřím, že poznání tempa Světového poháru mu v kariéře pomůže," dodal.

O vítězství Rusů rozhodla poslední střelba. Vedoucí Nor Emil Hegle Svendsen třikrát chyboval, zatímco Dmitrij Malyško jen jednou. Rus díky tomu získal desetisekundový náskok, který uhájil až do cíle.

Závod SP v biatlonu v Oberhofu (Německo):
Muži - štafeta 4x7,5 km:
1. Rusko (Volkov, Garaničev, Šipulin, Malyško) 1:20:35,7 (0 tr. kol+12 dobíjení)
2. Norsko (L'Abée-Lund, Björndalen, Bjöntegaard, Svendsen) -8,4 (1+8)
3. Německo (Schempp, Lesser, Peiffer, Graf) -39,3 (1+9)
4. Ukrajina -1:01,8 (0+12)
5. USA -1:44,6 (0+11)
6. Slovinsko -2:20,2 (3+12)
...8. ČR (Šlesingr, Moravec, Krupčík, Krčmář) -3:05,2 (0+9).

Reklama