Hlavní obsah

Sdruženář Vodseďálek si zlomil obratel a sezóna pro něj skončila

Praha

Český sdruženář Aleš Vodseďálek si při středečním tréninku skoků v Harrachově zlomil jedenáctý obratel a sezóna pro něj skončila. Podle prvních informací hýbe všemi končetinami a vážné zranění by pro něj nemělo mít trvalé následky. ČTK to potvrdil trenér reprezentace Luděk Šablatura.

Foto: PICTURE ALLIANCE/Patrick Seeger, ČTK

Český sdruženář Aleš Vodseďálek v závodu Světového poháru družstev v Schonachu.

Článek

Vodseďálek trénoval se skokany v krkonošském středisku a po jednom z pokusů dopadl na lyže, z doskoku odjel a ještě zabrzdil. Potom se bezvládně složil k zemi a do nemocnice ho dopravil vrtulník. "Po skoku si stěžoval na bolest v zádech a pak se zvrátil," řekl Šablatura. "Nejspíš to byla nějaká únavová zlomenina po nárazu při dopadu," přemítal.

Vodseďálek byl převezen do liberecké nemocnice, kde se zatím ještě nepodrobil žádnému chirurgickému zákroku. "Hlavně hýbe všemi končetinami, což je důležité," řekl Šablatura.

Českého reprezentanta čeká šestitýdenní léčba vleže a tudíž konec sezóny. Šablatura tak bude muset do týmového závodu na mistrovství světa ve Val di Fiemme povolat někoho z mladíků, kteří nyní startují na světovém šampionátu juniorů a lyžařů do 23 let v Liberci.

Reklama